"A Very English Scandal", mini-serie despre legătura amoroasă dintre un politician şi un tânăr care a ţinut prima pagină a ziarelor în anii 1970 în Regatul Unit, a fost prezentată de regizorul Stephen Frears în avanpremieră internaţională la festivalul Série Series de la Fontainebleau, înainte de difuzarea sa vineri pe Amazon, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aventura liderului Partidului Liberal Jeremy Thorpe, interpretat de Hugh Grant, acuzat că a conspirat la moartea presupusului său amant Norman Scott, interpretat de Ben Whishay, a făcut obiectul unui proces răsunător în 1979. 

Cineastul britanic (care a regizat "The Queen") a preluat pentru ecran cartea lui John Prescott şi a transformat-o într-o comedie. Russel T. Davies a scris scenariul. 

Seria a fost difuzată în mai pe BBC One. Ea va fi disponibilă în Statele Unite, de vineri, pe platforma Amazon Prime care a produs-o. "Nu a fost nevoie să accentuăm lucrurile, totul este în istorie", a subliniat cineastul. "Este o poveste cu sex, emoţii, un caz de crimă în contextul represiunii, ce vreţi mai mult? Homosexualitatea era ilegală, mergeam la închisoare pentru asta", a spus Frears. 

"M-am gânsit imediat la Hugh Grant pentru rolul lui Thorpe", a adăugat britanicul. Actorul din "Patru nunţi şi o înmormântare" a consacrat rolului zece săptămâni de repetiţii şi chiar a luat lecţii de vioară. "A vrut să-l personifice cu adevărat şi a făcut-o cu brio", a precizat regizorul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.