Un juriu din California a decis, după un proces care a durat o săptămână, că melodia „Dark Horse” a lui Katy Perry copiază „Joyful Noise” a rapperului Marcus Gray, cunoscut drept Flame, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesul a fost intentat de Gray, care spune că piesa din 2013 a lui Perry este bazată pe compoziţia lui. Rapperul a susţinut că producătorul Dr. Luke a preluat beat-ul.

În proces, cântăreaţa şi producătorul au susţinut că nu au ascultat niciodată „Joyful Noise”, iar Gray a subliniat că piesa lui a avut un succes de nişă. El a spus că este posibil ca cei doi să o fi ascultat-o la gala Grammy sau pe YouTube ori MySpace, unde cântecul a avut milioane de accesări. 

Mai mult, Perry şi Luke au încercat să arate că nici „Joyful Noise” nu este o compoziţie originală, spunând că beat-ul era un sample. Ei au apelat la experţi, aduşi ca martori, care să explice lipsa similarităţilor sbstanţiale.

Procesul nu a fost lipsit de momente inedite - Perry s-a oferit să prezinte live piesa ei, în proces, iar într-una dintre zile, când Luke depunea mărturie, în afara instituţiei au fost trase focuri de armă.

Juraţii au început deliberarea joi, la finalul depoziţiilor, şi au dat verdictul luni după-amiază.

Verdictul duce acum procesul în următoarea fază, în care vor fi discutate daunele, începând de marţi.  

Avocaţii lui Perry ar urma să depună o moţiune în care cer judecătoarei Christina Snyder să decidă că niciun juriu rezonabil nu ar putea decide încălcarea drepturilor de autor pe baza dovezilor prezentate în proces.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.