Pelicula "Mariţa”, debutul în lungmetraj al regizorului Cristi Iftime, distins cu premiul juriului FEDEORA pentru cel mai bun film din competiţia "East of the West" a Festivalului Internaţional de la Karlovy Vary, va avea premiera în cinematografele româneşti pe 1 decembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul îl are în centru pe Costi, căruia, sătul fiind de propriile probleme de cuplu, i se face dor de poveştile tatălui său. Astfel, se hotărăşte să treacă pe la el şi să-l facă un cadou mamei şi fraţilor lui, cu toate că niciunul dintre ei nu îşi dorise asta.

”Provocarea acestui road-movie a fost să reuşesc să surprind un moment de trecere din existenţa fiului, momentul desprinderii de tată, un individ tragicomic care s-a lăsat tot timpul purtat de viaţă. Miza a fost ca spectatorii să petreacă suficient timp cu tatăl, să se familiarizeze cu prezenţa şi cu poveştile lui, încât să li se pară lor înşile greu să se despartă de el”, declară regizorul Cristi Iftime.

Cu o imagine semnată de Luchian Ciobanu, filmul îi are în distribuţie pe actorii Alexandru Potocean, Adrian Titieni, Lucian Iftime, Victoria Cociaş, Andrei Huţuleac, Bogdan Dumitrache, Ana Ciontea.

Scenariul a fost scris de Anca Buja şi Cristi Iftime, montajul a fost realizat de Dragoş Apetri, designer de costume - Alexandra Alma Ungureanu, machiaj - Maria Andreescu, scenografia - Mălina Ionescu, iar sunetul a fost semnat de Dan-Ştefan Rucăreanu, Alexandru Dumitru şi Florin Tăbăcaru. Producători sunt Ada Solomon şi Radu Stancu.

”Mariţa” este o producţie Hi Film Productions, în coproducţie cu deFILM. Filmul a fost dezvoltat în cadrul Transilvania Pitch Stop, Match Me! Locarno International Film Festival, ScriptTeast (Varşovia).

Producţia va fi distribuită în cinematografele din toată ţara de microFILM.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.