„Los días que vendrán”, de Carlos Marques-Marcet, a fost desemnat cel mai bun film spaniol la finalul celei de-a 22-a ediţii a Málaga Film Festival, unde producţia mexicană „Las niñas bien”, de Alejandra Márquez Abella, a fost premiată la categoria film ibero-american.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula lui Marques-Marcet, o dramă în stil documentar vorbită în catalană, a fost premiată cu 12.000 de euro şi desemnată câştigătoare şi la categoriile „cea mai bună regie” şi „cea mai bună actriţă” (María Rodríguez Soto). Filmul a mai primit premiul juriului tânăr şi premiul Signis.

„Los días que vendrán” este povestea a nouă luni din viaţa a doi tineri care se pregătesc să devină părinţi. Sarcina actriţei María Rodríguez Soto este documentată în acest film.

Filmul „Las niñas bien”, a cărui acţiune este plasată în Mexicul anilor 1980, a primit premiul în valoare de 12.000 de euro, ca „cel mai bun film ibero-american”, dar a fost premiat şi pentru montaj şi pentru scenariul scris de regizoarea Alejandra Márquez Abella.

Un alt film mexican, „Esto no es Berlín”, de Hari Sama, a fost recompensat cu trei trofee - premiul special al juriului, cea mai bună imagine şi cel mai bun actor în rol secundar (Mauro Sánchez Navarro). Acţiunea filmului este legată de scena punk din Ciudad de Mexico al anilor '80, iar din distribuţie face parte Marina de Tavira, nominalizată la Oscar pentru rolul din „Roma”.

Cel mai bun actor a fost ales Óscar Martínez, pentru „Yo, mi mujer y mi mujer muerta”, titlul de „cea mai bună actriţă în rol secundar” a fost acordat ex-aequo pentru Carolina Ramírez („Niña errante”) şi Maggie Civantos („Antes de la quema”), la fel şi pentru „cel mai bun actor în rol secundar” - Quim Gutiérrez („Litus”) şi Mauro Sánchez Navarro („Esto no es Berlín”).

Arturo Cardelús a fost premiat pentru muzica lungmetrajului de animaţie „Buñuel en el laberinto de las tortugas”.

În cadrul competiţiei festivalului a fost inclus şi „A quién te llevarías a una isla desierta?”, producţie Netflix filmată în Madrid în regia lui Jota Linares, dar care nu a primit niciun premiu. Filmul a fost bine primit, iar producătoarea Beatriz Bodegas a spus că prezenţa Netflix la Málaga FF „a generat interesul oamenilor din industrie”. Filmul va fi lansat pe platformă şi într-un cinematograf din Málaga pe 25 martie.

Peste 600 de profesionişti din industrie din 40 de ţări au fost prezenţi în programul „Industry Zone” cunoscut ca MAFIZ.

La gala de închidere a festivalului găzduită de actriţa Eva Llorach, violonistul libanez Ara Malikian a susţinut un recital prin care a adus un tribut filmului „In the Mood for Love” al lui Wong Kar-wai, iar actorul Antonio Banderas, originar din Málaga, a ţinut să transmită un mesaj publicului, căruia i-a mulţumit pentru prezenţă, şi a pus în valoare rolul festivalului de a impulsiona filmul de calitate şi de a promova tinerele talente.

Festivalul de Film de la Málaga, dedicat filmului vorbit în limba spaniolă, a avut loc în perioada 15 - 24 martie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.