Lungmetrajul „Madres paralelas”, scris şi regizat de Pedro Almodóvar, cu Penélope Cruz, Milena Smit, Israel Elejalde, Aitana Sánchez-Gijón, Rossy de Palma şi Julieta Serrano în distribuţie, va avea premiera în cinematografele spaniole pe 10 septembrie, potrivit Fotogramas.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmările au fost încheiat în luna mai şi era aşteptat ca cineastul să îl prezinte la Cannes 2022 sau la San Sebastián 2021, care debutează pe 17 septembrie. 

Compania de producţie El Deseo a publicat şi sinopsisul oficial: filmul spune povestea a două femei, Janis şi Ana, care sunt internate în aceeaşi rezervă a unui spital unde urmează să nască. Amândouă sunt celibatare şi au rămas însărcinate accidental. Janis, la vârsta a doua, nu regretă şi se simte împlinită. De cealaltă parte,  Ana este adolescentă, e speriată şi traumatizată. Janis încearcă să o încurajeze în ultimele ore dinaintea naşterii. Puţinele cuvinte spuse în acel timp creează o legătură foarte strânsă între ele, pe care destinul o va dezvolta şi complica în aşa fel încât le va schimba vieţile.

Agustín Almodóvar, producător, a transmis că este fericit să poată anunţa intrarea în cinematografele spaniole a noului film semnat de fratele lui, Pedro Almodóvar, având în vedere perioada dificilă prin care trece întreaga lume. 

Pedro Almodóvar avea de mai mult timp în plan realizarea acestui film, însă a reuşit să finalizeze scenariul abia în urmă cu un an. 

„Cu «Madres paralelas» mă întorc la universul feminin, la maternitate, la familie. Vorbesc despre importanţa înaintaşilor şi a urmaşilor. Inevitabila prezenţă a memoriei. Există multe mame în filmografia mea, cele care iau parte la această poveste sunt foarte diferite”, a spus Almodóvar, la începutul anului, în anunţul privind distribuţia.

El a adăugat: „Ca povestitor, mamele imperfecte mă inspiră cel mai mult acum. Penélope Cruz, Aitana Sánchez Gijón şi tânăra Milena Smit vor juca rolurile a trei mame în film, acompaniate de Israel Elejalde, ca personaj principal masculin. Este şi o colaboare cu iubitele mele Julieta Serrano şi Rossy de Palma. «Madres paralelas» va fi o dramă intensă. Sau aşa sper”.

Cel mai recent lungmetraj al lui Almodóvar, „Dolor y gloria”, a avut în centru - neobişnuit pentru el - un personaj masculin, interpretat de Antonio Banderas. Filmul a fost lansat în 2019 la Cannes, a fost nominalizat la Globurile de Aur şi Oscar, dar şi la premiile EFA, BAFTA şi César şi premiat cu Goya.

Anul trecut, imediat după ridicarea stării de urgenţă din Spania, el a filmat cu Tilda Swinton scurtmetrajul „The Human Voice”, primul său film în limba engleză, adaptare a piesei lui Jean Cocteau. Acesta a fost lansat la Festivalul de Film de la Veneţia.

Pedro Almodóvar s-a născut pe 25 septembrie 1949, la Calzada de Calatrava, în Spania. La sfârşitul anilor 1960, s-a mutat la Madrid. A lucrat timp de 12 ani ca asistent administrativ la Compania Naţională de Telefoane şi a început activitatea cinematografică cu mai multe scurtmetraje.

Pelicula sa „Femei în pragul unei crize de nervi/ Mujeres al borde de un ataque de nervios” a primit o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a galei premiilor Oscar din 1989. În 2000, filmul „Totul despre mama mea/ Todo sobre mi madre” a câştigat premiul Oscar la aceeaşi categorie.

Almodóvar a câştigat, în 2003, un premiu Oscar la categoria „cel mai bun scenariu” pentru „Vorbeşte cu ea/ Hable con ella”, film pentru care a fost nominalizat şi la categoria „cel mai bun regizor”.

Palmaresul lui Pedro Almodóvar cuprinde, între altele, un Glob de Aur, patru trofee BAFTA, patru premii César şi tot atâtea trofee primite la Festivalul de Film de la Cannes, cinci premii Goya şi un premiu Teddy, la Festivalul de Film de la Berlin.

Şase dintre filmele lui Pedro Almodóvar - „Todo Sobre mi Madre”, „Volver”, „Los Abrazos Rotos”, „La piel que habito”, „Julieta” şi „Dolor y gloria” - au fost selectate în competiţia Festivalului de la Cannes. Lungmetrajul „La Mala Education” a deschis festivalul în 2004, iar cineastul a apărut pe afişul celei de-a 60-a ediţii a evenimentului de pe Croazetă. În 2017, el a fost preşedintele juriului competiţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.