Lungmetrajul „Sunset/ Napszállta” al regizorului maghiar László Nemes, cineast laureat cu Oscar în 2016 pentru „Son of Saul”, va închide cea de-a noua ediţie a Les Films de Cannes à Bucarest, duminică, la Cinema Pro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul va fi proiectat după gala care va începe la ora 18.00.

Pelicula, cu Juli Jakab şi Vlad Ivanov în distribuţie, a avut premiera mondială în competiţia de anul acesta a Festivalului de Film de la Veneţia, unde a fost premiată de Federaţia Internaţională a Criticilor de Film (FIPRESCI).

Lungmetrajul spune o poveste plasată în ajunul izbucnirii Primului Război Mondial. „«Sunset» vorbeşte despre o civilizaţie aflată la răscruce. În inima Europei, în culmea progresului şi a tehnologiei, fără a fi evocată în istorie, povestea personală a unei tinere devine reflecţia naşterii secolului al 20-lea”, a explicat cineastul.

Din distribuţia filmului face parte Levente Molnár, care a jucat şi în „Son of Saul”.

„Sunset/ Napszállta” este propunerea Ungariei pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină alta decât engleza” a premiilor Oscar 2019.

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest a debutat vineri, 19 octombrie, iar între invitaţi se numără cineaştii Asghar Farhadi, Carlos Reygadas, Manuel Claro şi Gaspar Noé.

Proiecţiile şi evenimente conexe - dezbateri şi programul Managing Talents - vor continua, în diverse spaţii din Bucureşti, până pe 28 octombrie. Programul festivalului poate fi consultat pe site-ul filmedefestival.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.