Lungmetrajul „Pororoca”, regizat de Constantin Popescu, care i-a adus lui Bogdan Dumitrache titlul de „cel mai bun actor” la ediţia de anul trecut a Festivalului de la San Sebastián, va rula în cinematografele româneşti din 19 ianuarie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel de-al treilea lungmetraj al lui Popescu, cunoscut pentru producţii precum „Portretul luptătorului la tinereţe”, „Principii de viaţă” şi scurtmetrajul „Porcul” din „Amintiri din epoca de aur”, spune povestea lui Tudor (Bogdan Dumitrache) şi a Cristinei (Iulia Lumânare), care formează o familie fericită. El lucrează pentru o companie de telefonie, ea este contabil şi, împreună, au doi copii - Maria şi Ilie. Într-o dimineaţă de duminică, când el duce copiii în parc, Maria dispare.

„Filmul îşi propune să prezinte o situaţie dramatică des întâlnită, dispariţia unui copil. Modul în care ea afectează viaţa unui cuplu, cum îl erodează, cum îl descompune, în ultimă instanţă, în elementele de bază ce alcătuiesc sentimentele care ies la iveală în urma unei astfel de drame – vina, durerea, furia, deznădejdea. Ca şi modul în care cuplul încearcă să facă faţă unei astfel de încercări tulburătoare, în lipsa răspunsurilor de orice fel. Povestea se concentrează, încetul cu încetul, pe transformarea lui Bogdan şi pe modul în care el încearcă, obsesiv, să-şi găsească fetiţa sau măcar să afle ce s-a întâmplat cu ea”, spune regizorul şi scenaristul Constantin Popescu.

Din distribuţia filmului fac parte: Bogdan Dumitrache, Iulia Lumânare, Adela Mărghidan, Ştefan Răuş, Constantin Dogioiu, Elvira Deatcu, Ioana Flora, Adina Lucaciu, Emanuel Pârvu, Izabela Neamţu, Dragoş Olaru, Angel Popescu şi Mircea Gheorghiu. Imaginea este semnată de Liviu Mărghidan, montajul, de Corina Stavilă, şi sound design-ul, de Mihai Bogos.

Pororoca este denumirea unui fenomen care are loc pe Amazon, când apele Oceanului Atlantic vin în sus, pe fluviu şi râurile adiacente, formând valuri care pot atinge înălţimi de 4 metri. Numele provine din limba tupi şi înseamnă „răget puternic" sau „care poate distruge totul cu o furie intensă".

„Pororoca” este o producţie Scharf Film, Irrévérence Films, susţinut de CNC România, Centre national du cinéma et de l'image animée, Aide aux Cinémas du Monde, Institut Français, cu sprijinul Eurimages.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.