Lungmetrajul „Ivana cea Groaznică” va deschide săptămâna viitoare cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timişoara, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Adaptat la noua situaţie sanitară, festivalul va avea loc între 16 şi 19 iulie, într-o ediţie limitată, exclusiv în aer liber, la Grădina de Vară „Capitol” şi în fostul cinematograf Arta, cu respectarea tuturor măsurilor de protecţie impuse de autorităţi.

„E o reală bucurie pentru Conceptual Lab să susţină şi în acest an cel mai important festival de film de la Timişoara. Acum, mai mult ca oricând, trebuie să ne menţinem sănătoşi atât fizic, cât şi mental, iar faptul că festivalul Ceau, Cinema! se întâmplă într-o ediţie limitată, coordonată responsabil pentru siguranţa publicului cinefil, e o doză necesară de good vibe şi optimism! Sărbătorim deschiderea festivalului cu un film care a făcut deja înconjurul lumii, prezentat în premieră la Timişoara şi ne bucurăm să susţinem din nou cinematografia românească”, declară Theo Nissim fondatorul Conceptual Lab.

Filmul care va deschide ediţia din acest an este „Ivana cea Groaznică”, producţie România-Serbia regizată de Ivana Mladenović, care joacă şi rolul principal şi care va participa la o discuţie cu publicul.

După ce a fost recompensat cu premiul special al juriului secţiunii „Cineasti del Presente” din cadrul Festivalului de Film de la Locarno 2019, lungmetrajul a fost prezentat în mai multe festivaluri internaţionale, printre care cele de la Zagreb, Angers, Trieste, Belgrad sau Göteborg.

„Ivana cea Groaznică” este o poveste neconvenţională despre oameni şi locuri, despre apartenenţă şi dor, spusă cu umor şi tandreţe. Actriţa sârbă Ivana, jucată de însăşi Ivana Mladenović, lucrează şi trăieşte în România, însă după o serie de probleme de sănătate decide să îşi petreacă vara pe malul celălalt al Dunării, în Kladovo, oraşul natal.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.