Lungmetrajul „Ema”, regizat de Pablo Larraín, va deschide ediţia de anul acesta a Bucharest International Dance Film Festival, care este programată să aibă loc în aer liber între 3 şi 6 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a şasea ediţie ediţie BIDFF va cuprinde trei secţiuni competiţionale dedicate scurtmetrajelor de dans (competiţia internaţională şi competiţia românească) şi filmelor muzicale, alături de ateliere de film de dans şi conferinţe, între altele.

Tema ediţiei - utopie/ distopie - invită la reflecţie asupra prezentului şi la explorarea unui viitor posibil.

„Cu accent în imaginaţie, în potenţialul său inovator, critic sau transformator şi folosind filmul de dans ca mediu de expresie, propunerile utopice/ distopice pe care selecţia filmelor de dans din acest an le evidenţiază îşi au mizele în noi modalităţi de a privi, cunoaşte şi (re)prezenta prezentul şi viitorul, pe alocuri cu încredere, uneori cu scepticism, în mod necesar cu umor şi ironie”, a transmis într-un comunicat Andreea Novac, curatoare a festivalului.

Drama „Ema” va rula în deschiderea festivalului, pe 3 septembrie, de la ora 21:00, la Cinema „Elvire Popesco”.

Pablo Larraín propune un film electrizant, un comentariu curajos cu privire la sex, putere şi haos în actualul Chile. Coloana sonoră, semnată de Nicolas Jaar, punctează emoţia poveştii dramatice pe care o trăieşte Ema (Mariana Di Girolamo), o tânără dansatoare dintr-o trupă de reggaeton, căsătorită cu un coregraf mai în vârstă, Gastón (Gael García Bernal). După ce mariajul lor toxic se destramă şi fiul lor adoptiv şi piroman ajunge înapoi în mâinile statului, Ema porneşte, plină de regrete, să îl aducă înapoi, indiferent de obstacolele care-i stau în cale.

Filmul proiectat în competiţia Festivalul de Film de la Veneţia din 2019 chestionează noţiunea de familie modernă şi eforturile prin care poate trece cineva dispus să facă orice pentru iubire.

Pablo Larraín este unul din cei mai apreciaţi regizori şi producători chilieni, filmele sale fiind recunoscute pentru perspectivele curajoase, creative, neobişnuite şi critice de abordare a subiectelor şi realităţilor ţării sale. Între creaţiile lui se numără „El Club” (2015), care i-a adus trofeul Ursul de Argint pentru regie, „Neruda” (2016) şi „Jackie” (2016), care s-au bucurat de un enorm succes internaţional („Jackie” fiind nominalizat, între altele, la premiile Oscar şi Globurile de Aur).

„Am ales să deschidem festivalul cu «Ema», un film ce pune în lumină, cu onestitate, povestea unor oameni care ajung împreună din motivele greşite şi eforturile unei tinere femei de a-şi schimba viaţa, pentru felul inovator în care acesta explorează legătura dintre corp, ca reflecţie asupra societăţii contemporane, şi dans, ca mod de viaţă. Regia lui Pablo Larraín te plimbă printr-un curcubeu al emoţiilor, iar pasiunea cu care dansează Mariane Di Girolamo este captivantă”, spune Simona Deaconescu, directoarea artistică a festivalului.

BIDFF oferă premii în valoare de 2.000 de euro pentru cel mai bun film internaţional, cel mai bun film românesc şi cel mai bun musical.

Proiecţiile BIDFF 2020 vor avea loc în aer liber la: Cinema „Elvira Popesco” şi la Muzeul Ţăranului Român, iar evenimentele speciale, cu locuri limitate, la LINOTIP - Centru Independent Coregrafic şi CNDB, Sala „Stere Popescu”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.