Lindsey Buckingham, fost chitarist şi solist Fleetwood Mac, şi-a vândut întreg catalogul muzical companiei Hipgnosis Songs, care a investit în ultimii doi ani şi jumătate mai mult de 1,5 miliarde de dolari în astfel de achiziţii, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut de Hipgnosis Songs la nici 24 de ore de când compania a informat că a cumpărat catalogul de producţie a lui Jimmy Iovine.

Iniţial, compania a cumpărat în luna septembrie 25% din catalogul lui Buckingham. Acum, ea deţine 100% din drepturile de comercializare a celor 161 de cântece, precum şi 50% din compoziţiile nelansată încă.

Pe lângă compoziţiile solo şi un album scos împreună cu Stevie Nicks - care şi-a vândut catalogul către Primary Wave la finalul anului trecut pentru 100 de milioane de dolari, după cum a scris presa de specialitate -, catalogul lui Buckingham cuprinde şi cele patru piese semnate de el pe discul „Rumours” al trupei Fleetwood Mac, inclusiv single-ul „Go Your Own Way”.

„Rumours” este unul dintre albumele cel mai bine vândute din toate timpurile, cu 45 de milioane de copii, la nivel mondial.

Buckingham a lansat solo cinci albume de studio.

Lindsey Buckingham s-a alăturat trupei Fleetwood Mac în 1975 şi a cântat cu aceasta până în 1987. A revenit în trupă în 1997 şi a fost dat afară, în urma unor neînţelegeri legat de un turneu nord-american, la începutul anului 2018.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.