Cea de-a noua ediţie a Les Films de Cannes à Bucarest va avea loc între 19 şi 28 octombrie, iar regizorul mexican Carlos Reygadas, cunoscut pentru „Batalla en el cielo” (2005) şi „Post Tenebras Lux” (2012), va fi invitat de onoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Festivalul va avea loc la Bucureşti - cu proiecţii la Cinema Pro, Cinema „Elvire Popesco”, Cinema Muzeul Ţăranului, Cinemateca Union - şi în şapte oraşe din ţară.

Retrospectiva Carlos Reygadas va fi prezentată în festival în cadrul secţiunii speciale Focus Mexic.

Carlos Reygadas şi-a prezentat miercuri cel mai recent film al său, „Our Time/ Nuestro tiempo”, în premieră mondială la Festivalul de Film de la Veneţia.

Descoperit şi multi premiat la Cannes, Reygadas are doar cinci lungmetraje la activ, care vor fi prezentate la Bucureşti.

„Nuestro tiempo” va avea premiera în România pe 21 octombrie, la Cinema Pro, în prezenţa regizorului şi a Nataliei Lopez, scenaristă, editoare şi partenera regizorului în viaţa reală, care interpretează rolul principal feminin. Personajul principal masculin este jucat chiar de regizor.

Pentru prima oară, Reygadas este regizor, producător, scenarist, actor şi editor la propriul film. Proiecţia va fi însoţită de un masterclass deschis deopotrivă cineaştilor şi spectatorilor.

În urmă cu 16 ani, la vârsta de 31 de ani, Reygadas a renunţat la cariera de jurist din serviciul diplomatic mexican pentru cea cinematografică. A realizat patru scurtmetraje şi a debutat cu „Japón”, prezentat la Cannes, unde a obţinut Menţiunea specială Camera d'Or, în 2002. În 2005, Reygadas a revenit la Cannes, în competiţie, cu cel de-al doilea lungmetraj, „Batalla en el cielo”. Tot la Cannes, a câştigat Premiul Juriului pentru „Stellet Licht”, în 2007, şi premiul pentru regie cu „Post Tenebras Lux”, în 2012.

Mai multe detalii despre ediţia de anul acesta a festivalului urmează să fie anunţate. Biletele vor fi disponibile în curând pe Eventbook.ro. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.