„Legend”, semnat Bob Marley and the Wailers, se află de 500 de săptămâni în topul american al albumelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compilaţia lansată postum, în 1984, se află pe locul 170 în cel mai nou clasament întocmit de Billboard, potrivit Nielsen Music.

„Legend” a devenit astfel al doilea album care a petrecut cele mai multe săptămâni neconsecutiv în Billboard 200, record deţinut de „Dark Side of the Moon” al lui Pink Floyd, cu 934 de săptămâni în top, de la lansarea din 1973.

Albumul „Legend” a fost lansat după trei ani de la moartea lui Marley, la vârsta de 36 de ani, şi cuprinde cele mai cunoscute piese ale artistului jamaican, între care „Get Up, Stand Up", „No Woman, No Cry" şi „Redemption Song".

Discul a fost vândut în Statele Unite în 15 milioane de copii, însă a intrat în top 10 al clasamentului Billboard abia în 2014.

În Marea Britanie, „Legend” s-a menţinut 12 săptămâni pe primul loc în topul albumelor, cu un total de 803 săptămâni în Top 100.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.