„Judas” a cântăreţei Lady Gaga, „God is a Woman”, cântată de Ariana Grande, „Heresy” a trupei Nine Inch Nails şi „Take Me To Church” a irlandezului Hozier se află pe o listă cu piese ce au versuri „ofensatoare” prezentată membrilor parlamentului din Singapore ca parte a declaraţiei ministrului de Interne legat de discursul instigator la ură.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lista a fost prezentată luni, la aproximativ o lună după ce în Singapore a fost interzisă organizarea concertului trupei suedeză death metal Watain, fiind considerat că grupul „promovează violenţa şi denigrează religiile”.

O fotografie a declaraţiei ministeriale pe problema restricţionării discursului instigator la ură a fost publicată luni pe Facebook de un parlamentar din opoziţie, cu nota „lecţia zilei”. Până marţi după-amiază, postarea a fost distribuită de peste o mie de ori şi a generat sute de comentarii.

Lady Gaga şi Ariana Grande au susţinut deja concerte în Singapore, iar din declaraţie nu rezultă că le va fi interzis să mai cânte aici.

Declaraţia a venit în aceeaşi zi în care în parlament a fost depusă o legislaţie amplă privind ştirile false, iar companiile şi grupurile care luptă pentru drepturile omului se tem că guvernul ar putea să obţină astfel o putere mult prea mare şi să împiedice libertatea de exprimare.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.