„La vérité”, cel mai nou film al japonezului Hirokazu Kore-eda, cu Catherine Deneuve, Juliette Binoche şi Ethan Hawke în distribuţie, va avea premiera în cinematografele româneşti la începutul anului viitor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul a fost făcut luni de Independenţa Film, distribuitorul în România al lungmetrajului care a deschis a 76-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia, în competiţia căruia este inclus.

Acesta este primul film realizat în afara Japoniei de cineastul premiat cu Palme d’Or anul trecut, pentru „Shoplifters”, al 13-lea lungmetraj al lui.

„La vérité” spune povestea lui Fabienne, interpretată de Deneuve, care domină bărbaţii, în general, iar ei o iubesc şi o admiră. Când îşi publică memoriile, fiica ei, Lumir (Binoche), se întoarce de la New York la Paris împreună cu soţul (Hawke) şi copilul lor. Întâlnirea dintre mamă şi fiică devine rapid o confruntare: sunt spuse adevăruri, plătite poliţe, sunt confesate iubiri şi resentimente.

Lungmetrajul a fost filmat timp de zece săptămâni, în Paris, în toamna lui 2018. „Am încercat să îmi fac personajele să trăiască în cadrul acestui univers mic, cu minciunile, mândria, regretele, tristeţea, bucuria şi împăcarea lor”, a explicat cineastul.

În următoarele luni, Independnţa Film va lansa:

„Un om fidel/ L’homme fidèle”, regia Louis Garrel. Filmul a câştigat anul acesta premiul special al juriului la Festivalul Internaţional de Film Transilvania şi va avea premiera pe 20 septembrie.

„Durere şi glorie/ Dolor y gloria”, regia Pedro Almodovar. Dublu premiat la Cannes 2019 - „cel mai bun actor” (Antonio Banderas) şi „cea mai bună coloană sonoră” (Alberto Iglesias) -, va fi lansat în cinematografe pe 18 octombrie.

„Parasite”, regia Bong Joon-ho. Filmul premiat cu Palme d'Or la Cannes 2019 intră în cinematografele din România pe 8 noiembrie.

„Young Ahmed”, care le-a adus premiul pentru regie la Cannes 2019 fraţilor Jean-Pierre şi Luc Dardenne, va fi lansat în cinema la finalul acestui an.

Printre filmele care vor fi distribuite de Independenţa Film în prima parte a anului viitor, se regăsesc: „Les misérables” (regia Ladj Ly), câştigător al premiului juriului la Cannes 2019, „Sorry We Missed You” (regia Ken Loach), selectat în competiţia Cannes 2019, „It Must Be Heaven” (regia Elia Suleiman), menţiune specială la Cannes 2019, şi „Il traditore” (regia Marco Bellocchio), selectat în competiţia Cannes 2019.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.