KINOdiseea, festival internaţional de film pentru copii şi adolescenţi, va avea loc anul acesta la Bucureşti şi Arad, între 18 şi 20 mai, respectiv 29 mai - 3 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La Cinema Muzeul Ţăranului din Bucureşti, în cadrul ediţiei „Altfel”, va fi prezentată o selecţie a celor mai bune filme proiectate anul trecut, dar şi proiecţii speciale,

La Arad, evenimentul va avea loc la Cinema Arta şi la Grădina de Vară Cinema Arta, unde vor fi proiectate zece filme.

Printre producţiile din selecţie se numără „Toate Nopţile Albe”, de Michal Marczak, care a avut premiera în 2016, la Festivalul de la Sundance, unde a câştigat premiul pentru regie în competiţa pentru documentare World Cinema Documentary, „Up In the Sky” („Printre Stele”), de Petter Lennstrand, cel mai bun film pentru copii - Zurich 2017, în competiţia Generation Kplus - Berlinale 2017, şi  „Owls and Mice” („Bufniţe şi şoricei”), regizat de Simone van Dusseldorp, prezentat în competiţia Generation Kplus la Berlinale 2017.

„Toate Nopţile Albe” a primit ambele trofee ale juriilor în cadrul competiţiei KINOdiseea YOUTH în 2017.

Va reveni şi „Fata din Loch Anzi”, pelicula elveţiencei Alice Schmid. O poveste deosebită, un tablou despre maturizare, „The Girl Down Loch Änzi" va fi proiectat la Bucureşti pe 19 mai, de la ora 11.00, iar la Arad, pe 29 mai şi pe 3 iunie, de la ora 12.00.

„Spirited Away”, o animaţie realizată de Hayao Miyazaki şi Kirk Wise, spune povestea lui Chihiro, o fetiţă ambiţioasă în vârstă de 10 ani, nefericită că familia ei îşi mută domiciliul şi va trebui să-şi facă prieteni noi. proiecţia este programată tot pe 19 mai, dar de la ora 19.00, în timp ce la Arad filmul va putea fi urmărit pe 30 mai, de la ora 12.00.

„E.T.” al lui Steven Spielberg va fi prezentat la Arad, pe 31 mai, de la ora 21.30, în Grădina de Vară Cinema Arta. Filmul a primit premii Oscar pentru cel mai bun sunet, pentru cele mai bune efecte vizuale, cea mai bună muzică şi pentru cele mai bune efecte de sunet în 1983, dar şi Globul de aur pentru cel mai bun film de dramă.

Tot la Arad, pe 1 iunie, are loc proiecţia specială a filmului „Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii”, regizat de Cătălin Mitulescu, premiat la secţiunea Un Certain Regard - Cannes 2006 - pentru interpretare feminină, dar şi cu premiul pentru cel mai bun proiect european - HNK/Sundance – 2005.

KINOdiseea este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis. Proiect cultural finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei, Centrul Municipal de Cultură Arad, cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad.

Biletele pot fi cumpărate de pe Eventbook.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.