The Daily Telegraph, un tabloid din Sydney, trebuie să-i plătească actorului Geoffrey Rush suma record de 2,9 milioane de dolari australieni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Justiţia australiană a confirmat joi că The Daly Telegraph, un tabloid din Sydney, trebuie să-i plătească actorului australian Geoffrey Rush suma record de 2,9 milioane de dolari australieni (1,8 milioane de euro) într-un caz de defăimare. 

Proprietate a grupului lui Rupert Murdoch News Corp, The Daily Telegrapg a publicat în 2017 un articol în care afirma că Sydney Theatre Company a primit o plângere din partea actriţei Eryn Jean Norvill, care îl acuza pe Rush că a atins-o deliberat într-o manieră nepotrivită în timpul producţiei la "Regele Lear". 

Un magistrat din Sydney a considerat totuşi în aprilie 2019 că ziarul a produs "un articol senzaţionalist, imprudent şi iresponsabil". 

Judecătorul Michael Wigney a estimat că cititorii au fost făcuţi să creadă că actorul era un "pervers" în baza celor mai multe informaţii nesusţinute.  

Cotidianul The Age a precizat că suma pe car eo va primi actorul Geoffrey Rush este cea mai mare compensaţie obţinută de o persoană în Australia.

The Daily Telegraph a făcut apel sperănd la un nou proces.

Rush, în vârstă de 67 de ani, a fost premiat cu Oscar în 1997 pentru rolul din „Shine” şi a mai primit alte trei nominalizări la premiile Academiei americane de film - pentru „The King's Speech” (2010, rol secundar), „Quills” (2000, rol principal) şi „Shakespeare in Love” (1998, rol secundar). În plus, actorul este cunoscut şi pentru rolul căpitanului Barbarossa din filmele francizei „Piraţii din Caraibe”. El a jucat rolul lui Albert Einstein în primul sezon al serialului „Genius”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.