José Padilla, influent DJ în Ibiza cunoscut pentru compilaţiile „Café del Mar”, celebre în anii 1990, a murit la vârsta de 64 de ani, informează NME.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un mesaj publicat pe pagina lui de Facebook a fost anunţat decesul survenit duminică noapte din cauza unui cancerul de colon.

Padilla trăia în Ibiza din 1976, când a devenit DJ rezident la Café del Mar, bar de pe insulă după care a dat numele stilului de muzică. În 1993, el a creat o serie de compilaţii ce a fost vândută în zeci de mii de copii în întreaga lume.

Pe Twitter, Café del Mar a transmis: „José Padilla a relaxat o generaţie de clubberi şi arta lui a impresionat vieţile a milioane de oameni. Va fi mereu amintit ca Naşul Chillout, creator al compilaţiilor «Café del Mar» şi o adevărată legendă a Ibiza”.

În anul 2001, Padilla a înregistrat un alt succes. Albumul său „Navigator” a primit o nominalizare la premiile Latin Grammy.

El a dezvăluit în luna iulie că a fost diagnosticat cu cancer şi a solicitat fanilor să facă donaţii pentru a-l sprijini. „Situaţia mea este foarte proastă, sunt complet falit după 5 luni în care nu am avut niciun fel de venit şi niciun mod de a-mi plăti chiria”, a scris el pe Facebook. 

În anunţul făcut luni pe Facebook a fost mulţumit celor care l-au sprijinit pe Padilla, dar şi medicilor care au avut grijă de el până la final.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.