Nimeni nu este în siguranţă în faţa unei „judecăţi în grabă” luată în contextul „cancel culture”, a declarat actorul american Johnny Depp, miercuri, la Festivalul de la San Sebastian în Spania, unde a primit premiul pentru întreaga carieră, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Johnny Depp, care a pierdut în 2020 un proces contra tabloidului britanic The Sun care l-a caracterizat drept un soţ violent faţă de fosta sa soţie Amber Heard, a răspuns întrebărilor jurnaliştilor la festivalul de cinema de la San Sebastian, în nordul Spaniei. 

Aparent făcând aluzie la mişcarea #MeToo care a denunţat hărţuirea sexuală şi violurile comise asupra femeilor de bărbaţi influenţi, el a estimat că astfel de campanii au „scăpat de sub control”. 

„Diferitele mişcări care au apărut, sunt convins că aveau cele mai bune intenţii, sunt acum atât de mult scăpate de sub control, încât vă spun că nimeni nu este în siguranţă”, a continuat el.  

El a mai denunţat „această anulare a culturii” („cancel culture”) sau această tendinţă de a face în grabă o judecată bazată doar pe ceea ce este aparent asemănător cu aerul expirat poluat”. 

Actorul american a pierdut în noiembrie procesul de defăimare, de la Londra, contra News Group Newspapers (NGN), societatea care editează The Sun, cotidianul care l-a descris drept un soţ care a comis acte de violenţă asupra fostei soţii Amber Heard. 

Detaliile sordide evocate de-a lungul procesului şi faptul că Johnny Depp l-a pierdut, i-au afectat reputaţia. La finalul procesului, actorul în vârstă de 57 de ani a fost nevoit să renunţe la rolul său în viitorul film din franciza „Fantastic Beasts”, adaptare după operele autoarei romanelor „Harry Potter”, J. K. Rowling.

Organizaţii feministe şi femei care lucrează în industria de cinema au criticat decizia festivalului de a-i decerna lui Johnny Depp premiul Donostia care recompensează întreaga carieră. Starul, care susţine că nu a fost violent cu Amber Heard, a declarat jurnaliştilor: „Nimeni nu este la adăpost!”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.