Fostul director artistic al Disney Animation, John Lasseter ("Cars", "Toy Story"), care şi-a părăsit postul după acuzaţii de hărţuire sexuală, a fost cooptat de grupul Skydance pentru a conduce studiourile sale de animaţie, informează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Skydance a subliniat că a reflectat bine înainte de a lua această decizie care a fost deja criticată, miercuri, de mişcarea "Time's Up", creată în contextul cazului Weinstein pentru a ajuta victimele agresiunilor sexuale şi hărţuirii. 

"John are un talent creativ şi executiv unic în genul său", a declarat într-un comunicat David Ellison, director general al Skydance Media, pe care a fondat-o în 2010. 

"El este cel care a introdus animaţia în era digitală" cu "Toy Story" în 1995, primul lungmetraj în întregime realizat pe calculator, potrivit comunicatului, care îl califică pe Lasseter drept un "vizionar". 

Lasseter, în vârstă de 62 de ani pe care îi împlineşte săptămâna aceasta, a permis casei de producţie Pixar să treacă, din simplă divizie a Lucasfilm, la unul dintre studiourile de animaţie cele mai cunoscute din lume, Disney. 

El a anunţat că îşi ia un lung concediu sabatic după acuzaţiile de comportament nepotrivit, precum "atingerea fără consimţământ" a angajaţilor companiei Disney. John Lasseter şi-a cerut scuze şi a recunoscut că "a eşuat" în a insufla o cultură "a încrederii şi a respectului" la studiouri. 

"Mi-am petrecut anul trecut departe de industrie, reflectând, înţelegând cum acţiunile mele i-au pus involuntar pe colegii mei în situaţii incomode", afirmă Lasseter în comunicat Skydance, în care din nou spune că regretă cele întâmplate. 

Sunt hotărât să construiesc un studio de animaţie bazat pe calitate, securitate, încredere şi respect reciproc", a spus el. 

Dar, pentru "Time's Up", această recrutare nu face decât să "perpetueze un sistem bolnav care permite bărbaţilor puternici să acţioneze cu impunitate". "Skydance Media oferă o poziţie de putere, prestigiu şi privilegii unui bărbat care a fost de mai multe ori acuzat de hărţuire sexuală la locul de muncă" este acuzaţia organizaţiei într-un comunicat. 

Create în 2017, studiourile de animaţie Skydance lucrează la două proiecte de lungmetraj - "Luck", realizat de Alessandro Carloni ("Kung Fu Panda 3") şi o producţie fără titlu încă, regizată de Vicky Jenson ("Shrek").

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.