John Bailey, veteranul cineast care a fost ales preşedinte al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice pentru prima dată în urmă cu un an, devenind a 34-a persoană care deţine funcţia, a fost reales de consiliul organizaţiei de guvernatori, care s-a întâlnit marţi noapte, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La începutul anului, John Bailey a fost anchetat de Academie din cauza a trei acuzaţii de hărţuire sexuală care i-au fost aduse, însă acestea au fost retrase şi în urma anchetei a rămas în funcţie. 

Bailey, în vârstă de 75 de ani, a fost ales de consiliul guvernatorilor Academiei preşedinte al Academiei pe 8 august 2017, fiind primul său mandat. 

Ca director de imagine, el a lucrat la filme precum „Ordinary People” (1980) şi „The Big Chill” (1983). Carol Littleton, soţia lui, editor de film nominalizat la Oscar, face parte din consiliul guvernatorilor, reprezentând breasla editorilor.

Preşedinţilor Academiei li se acordă întotdeauna un alt mandat de un an până ajung la patru termene în cel mai exclusivist club al Hollywood-ului. 

În timp ce preşedinţii Academiei pot ocupa funcţia timp de patru mandate consecutive de câte un an, guvernatorii rămân în funcţie nu mai mult de trei mandate consecutive, aşa că Bailey va trebui să se retragă din Consiliu şi din postuld e preşedinte anul viitor. 

Foşti preşedinţi ai Academiei au fost Douglas Fairbanks, Frank Capra, Bette Davis, George Stevens, Arthur Freed, Gregory Peck, Robert Wise, Karl Malden şi, mai recent, Sid Ganis, Tom Sherak, Hawk Koch şi, imediat după Bailey, Cheryl Boone Isaacs.

În timpul mandatului lui Bailey, cea mai grandioasă decizie luată de Academie a fost cea de a invita 928 de noi membri, cu 154 mai mulţi decât anul trecut, iar 49% dintre ei sunt femei. A fost stabilit de asemenea un nou cod de conduită şi proceduri de disciplină şi a exclus din rândul membrilor pe Harvey Weinstein, Bill Cosby şi Roman Polanski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.