Cântăreaţa şi compozitoarea americană de origine mexicană Joan Baez face apel pe pagina sa de Facebook pentru eliberarea grupului Yorum dintr-o închisoare turcă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nişte dragi prieteni de-ai mei, un grup rock numit Yorum, au fost arestaţi şi închişi în Turcia. Ei au vorbit mereu deschis împotriva guvernului, care acum îşi duce oamenii tot mai mult spre întuneric şi disperare. Ei au ştiut mereu că riscă să fie arestaţi. Am o legătură directă cu singurul ziar progresist din Turcia care încă apare. Totul va fi imprimat şi trimis la conducerea închisorii. Cel mai scurt mesaj ar putea fi potrivit pentru autorităţi. Ceva simplu ca «fac apel la eliberarea imediată a grupului Yorum. nume, stat, Statele Unite» sau «sunt trist să aflu că celebrul grup rock Yorum a fost închis pe nedrept şi cer eliberarea lor imediată. nume, stat, Statele Unite». Vă rog să distribuiţi asta. Împreună putem muta munţi”, a scris Joan Baez sâmbătă pe pagina sa de Facebook.

Ea a oferit să o adresă de e-mail a lui Zeynep Oral la care pot fi trimise mesajele - zeynep@zeyneporal.com. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”În anii în care am lucrat la Amnesty International am învăţat că spunându-i unui prizonier că el/ ea a fost uitat este cea mai îngrozitoare, dezumanizantă şi lipsită de subtilitate formă de tortură. Am mai învăţat şi unele metode prin care putem interveni ca prizonierii cu conştiinţă să ştie că sunt auziţi, că se luptă pentru ei. Dictatorii nu sunt imuni la publicitatea proastă şi, uneori, doar un număr de scrisori şi cărţi poştale trimise autorităţilor închisorilor au dus la punerea lor în dificultate, frustrarea lor şi la o eventuală eliberare a prizonierului”, a mai notat artista. ”Acum, desigur, folosim internetul, care este la fel, dacă nu mai eficient”, a adăugat Baez.

Grupul Yorum a fost fondat în 1985 şi este recunoscut pentru cântecele sale activiste. A lansat peste 20 de albume, din 1987, şi este unul dintre cele mai cunoscute din Turcia.

În luna iulie, cântăreaţa şi compozitoarea Joan Baez anunţa că anulează concertul pe care trebuia să îl susţină pe 12 august la Izmir, spunând că, deşi a mai ajuns în zone de conflict, nu a întâlnit un pericol mare şi mai neprevăzut ca cel din Turcia.

“Mă doare inima pentru prietenii pe care îi am acolo de zeci de ani, pentru prietenii noi şi muzicienii pe care i-am cunoscut şi pentru kurzii care au suferit atâta vreme”, a notat atunci Joan Baez.

Joan Baez, născută pe 9 ianuarie 1941, la New York, este cântăreaţă şi compozitoare americană de origine mexicană, care şi-a început cariera în 1958. A colaborat, între alţii, cu Bob Dylan, Mary Chapin Carpenter, Judy Collins, Donovan, Grateful Dead, Ennio Morricone, Odetta şi Paul Simon. Artista, care a lansat 24 de albume de studio, a concertat la Bucureşti în 1997 şi 2004. Printre cele mai cunoscute piese interpretate de Joan Baez se numără "The Night They Drove Old Dixie Down", ”Forever Young”, ”Diamonds and Rust” şi ”Gracias a la Vida”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.