Lista comitetului gazdelor Met Gala de anul acesta cuprinde 183 de nume, staruri de la Hollywood, designeri, sportivi şi filantropi, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actorii reprezintă 48% din listă, între ei numărându-se Bradley Cooper, Blake Lively şi Ryan Reynolds, Chadwick Boseman, Lupita Nyong’o şi Jennifer Lopez, care va fi prezentă alături de logodnicul ei, Alex Rodriguez.

Jurnalista Anna Wintour, care a iniţiat evenimentul caritabil în 1995, îl va prezida anul acesta împreună cu Serena Williams, Lady Gaga, Harry Styles şi Alessandro Michele, de la Gucci, care este sponsor.

Gala, care are loc în prima zi de luni din luna mai la Metropolitan Museum of Art, este unul dintre cele mai importante evenimente de modă. Invitaţii poartă costume în funcţie de tema aleasă pentru fiecare ediţie. 

Anul acesta, tema galei este „Camp: Notes on Fashion”, după expoziţia îngrijită de Andrew Bolton care va fi deschisă pe 9 mai.

„Evident, ajută faptul că celebrităţi atrag atenţia nu doar asupra galei, ci şi asupra expoziţiei şi muzeului. Nu pierdem nicio clipă din vedere că scopul galei este de a strânge fonduri pentru Costume Institute, să sprijinim spaţiul lui în viaţa culturală a New York-ului şi nu numai”, a spus Wintour.

Tom Ford, Donatella Versace, Miuccia Prada, Pierpaolo Piccioli de la Valentino şi Clare Waight Keller de la Givenchy se numără între cei care vor fi prezenţi din zona modei, ce reprezintă 32% din comitetul de anul acesta.

Anul trecut, peste 13 milioane de dolari au fost strânşi pentru Institut. Expoziţia „Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”, care a inspirat şi gala, a fost vizitată de 1,6 milioane de persoane. 

Un bilet pentru Met Gala costă 35.000 de dolari, iar o masă costă 200.000 şi 300.000 de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.