Jane Fonda a anunţat, joi seară, pe contul ei de Instagram, că boala sa, cancer al sistemului limfatic, este în remisie. „Săptămâna trecută, oncologul meu mi-a spus că acest cancer este în remisie şi că pot opri chimioterapie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Mă simt atât de binecuvântată, atât de norocoasă. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că mi-aţi trimis rugăciunile şi gândurile voastre. Sunt sigură că asta a jucat un rol în această veste bună”, a adăugat ea pe reţeaua de socializare.

Actriţa a anunţat pe Instagram, în septembrie anul trecut, că a început chimioterapie pentru a trata limfomul non-Hodgkin, un cancer al sistemului limfatic.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)

Vedeta din serialul „Grace & Frankie” a profitat atunci de acest anunţ pentru a denunţa ilegalităţile privind accesul la îngrijiri medicale în Statele Unite: „Sunt, de asemenea, norocoasă că am asigurare de sănătate şi acces la cei mai buni medici şi tratamente. Ştiu că sunt privilegiată şi este trist”, a spus ea.

Actriţa în vârstă de 84 de ani a spus: „Nu este prima mea întâlnire cu cancer. Am avut deja cancer de sân şi o mastectomie. Voi împlini 85 de ani în curând. Nu trebuie să-mi fac griji că mai trăiesc câteva decenii”, a scris ea pe Instagram. 

Jane Fonda, născută pe 21 decembrie 1937, la New York, este actriţă şi producătoare. Fiica actorului Henry Fonda, ea a debutat în film la vârsta de 23 de ani, după ce a urmat cursuri de actorie cu Lee Strasberg. A jucat sub îndrumarea unora ca Roger Vadim, Alan J. Pakula, Sydney Pollack şi Paolo Sorrentino, şi a avut parteneri precum Robert Redford, Jon Voight, Michael Douglas şi Robert de Niro.

Este câştigătoare a două premii Oscar - pentru „Klute” (1971) şi „Coming Home” (1978) -, a şapte Globuri de Aur, a două trofee BAFTA şi a fost distinsă cu Palme d'Or onorific, în 2007. A jucat în peste 50 de filme artistice şi de televiziune, între acestea numărându-se „Desculţ în parc/ Barefoot in the Park” (1967), „Călăreţul electric/ The Electric Horseman” (1979) şi „Stanley & Iris” (1990).

Jane Fonda a fost căsătorită de trei ori: cu regizorul Roger Vadim (1965 - 1973), cu activistul politic Tom Hayden (1973 - 1990) şi cu magnatul media Ted Turner (1991 - 2001).

Starul de la Hollywood, cunoscut pentru acţiuni activiste încă din anii 1970, când milita împotriva războaielor, a început în luna septembrie a anului 2019 seria de acţiuni „Fire Drill Fridays”. Astfel că, în fiecare zi de vineri, ea a prostestat la Capitoliu faţă de măsurile ce trebuie luate cu privire la schimbările climatice. I s-au alăturat, între alţii, actorii Sam Waterston, Ted Danson, Catherine Keener, Rosanna Arquette şi Joaquin Phoenix. În timpul acestor proteste, Fonda şi câţiva dintre cei care i s-au alăturat au fost arestaţi pentru nesupunere civilă.

În 2018, a primit trofeul onorific „Stanley Kramer” la gala premiilor Producers Guild of America.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.