Îndrăgostiţii care vizitează Alba Iulia vor putea să îşi ”pecetluiască” simbolic dragostea prinzând lacăte pe două din podurile de acces în Cetatea Alba Carolina, primarul Mircea Hava fiind primul care a prins un lacăt, el spunând că acesta simbolizează dragostea sa faţă de oraş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia locală din Alba Iulia a montat pe două dintre podurile de acces în Cetatea Alba Carolina - de la Porţile a III-a şi a IV-a - bare metalice pe care îndrăgostiţii care vizitează fortificaţia vor putea să prindă lacăte într-un gest simbolic de a-şi ”pecetlui” dragostea.

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a fost primul care a prins un lacăt pe unul din poduri, spunând că astfel îşi declară dragostea faţă de oraş.

”Ştiu ca lacătul simbolizează o «securizare» a iubirii pentru toţi turiştii şi îndrăgostiţii din oraş. Îndrăgostit de oraş, acesta e gândul cu care am vrut să îmi las şi eu amprenta «metalică» pe podul de la Poarta a III-a”, a declarat, marţi, Mircea Hava.

Edilul susţine că prin astfel de acţiuni speră să facă din Cetatea Alba Iulia un loc “despre care toată lumea să vorbească din inimă, cu dragoste şi mândrie”.

Tradiţia de a prinde un lacăt de un pod există în mai multe oraşe europene, printre care Roma, Florenţa, Sevillia, Praga, Dublin sau Paris, fiind un gest simbolic prin care îndrăgostiţii îşi declară iubire eternă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.