Cineastul mexican Guillermo del Toro şi muzicianul canadian Bryan Adams se numără între cei care i-au adus un omagiu online actorului Rutger Hauer, a cărui moarte a fost anunţată miercuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cunoscut la nivel mondial datorită rolului şi monologului din filmul „Blade Runner” (1982) al lui Ridley Scott, Rutger Hauer s-a remarcat în filme semnate, între alţii, de Paul Verhoeven, Wim Verstappen şi Christopher Nolan.

Actorul a murit pe 19 iulie, a anunţat agentul lui, care a precizat că miercuri a avut loc ceremonia funerară.

„A fost minunat să lucrez cu tine”, a scris Adams pe Twitter. Cei doi au colaborat pentru o campanie care l-a avut protagonist pe Hauer şi pentru care canadianul a realizat fotografiile. În 2014, Rutger Hauer semnase un contract cu brandul de modă Gaastra.

Del Toro a scris despre olandez: „un actor intens, profund, real şi magnetic care a adus adevăr, putere şi frumuseţe filmelor lui. Preferatele mele: «Flesh + Blood», «Eureka», «The Hitcher», «Blade Runner», «Laduhawke» şi «Blind Fury»”.

Muzicianul Gene Simmons (Kiss), care a lucrat cu Hauer la „Wanted Dead or Alive”, l-a descris pe actor drept „mereu un gentleman, blând şi plin de compasiune”.

Rapperul şi actorul Ice T, care a jucat cu el în „Surviving the Game”, a transmis, de asemenea, condoleanţe. Actorul Josh Gad, la fel ca majoritatea, a făcut referire la faimoasa scenă „lacimi în ploaie” din „Blade Runner”.

Actorul Vincent D'Onofrio şi-a amintit de cele câteva luni petrecute împreună în Australia. „Era un om foarte drăguţ. Am făcut un film împreună, când eram foarte tânăr, numit «The Blood of Heroes». Nu voi uita niciodată filmele olandeze şi «Blade Runner». Va rămâne mereu cu mine”.

Muzicianul Sebastian Bach a scris: „Odihneşte-te în pace, Rutger Hauer. M-ai speriat rău de mai multe ori. Mulţumesc pentru marile filme”.

Născut pe 23 ianuarie 1944, în Olanda, Rutger Hauer a jucat în peste 150 de filme artistice şi de televiziune şi a câştigat în 1988 un Glob de Aur pentru interpretarea din filmul de televiziune „Escape from Sobibor” (1987). Cel mai recent, anul acesta, în aprilie, a primit premiul pentru întreaga activitate la Lucca Film Festival.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.