Formaţia clujeană Grimus îşi va lansa cel de-al patrulea labum de studio, „Unamanageable Species”, printr-un concert care va avea loc pe 23 februarie la Fratelli Studio din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta va fi prima apariţie discografică a trupei din ultimii patru ani, de la albumul „Emergence”.

Compus şi înregistrat integral în Germania, în august 2017, „Unmanageable Species” conţine nouă piese, toate cântate în limba engleză,  produse de Jan Kerscher, potrivit Universal Music.

Despre material, chitaristul Valentin Rauca a transmis: „«Unmanageable Species» a fost înregistrat in Nürnberg, mixat in Berlin şi masterizat în Hamburg. Colaborarea cu producătorul Jan Kerscher şi perioada de aproape o lună petrecută în studioul său din Bavaria ne-au izolat de orice sistem al cărui motor al progresului este neliniştea. Dedicam acest album tuturor celor care îşi păstrează coloana vertebrală într-o ţară cu un sistem de valori mult prea debusolat pentru ca acest aspect să mai fie considerat un merit”.

Trupa a decis să exprime vizual cele nouă piese prin creativitatea lui Dan-Raul Pintea, pictor clujean care s-a ocupat de grafica albumului, transpunând fiecare cântec într-o pictură unicat.

Primul single de pe acest album, „Carelessly”, a fost lansat pe 22 ianuarie, odată cu un videoclip regizat de Iustin Şurpănelu.

La concertul din 23 februarie care este programat să înceapă la ora 21.00, alături de Grimus vor urca pe scenă trupele Like Lovers (Germania) şi Fine, It’s Pink, precum şi Doru Trascău (The Mono Jacks), George Gadei (Travka) şi Alexandra Ungureanu.

Bilete sunt puse în vânzare de vineri şi vor putea fi achiziţionate de pe grimus.ro, myticket.ro, blt.ro la preţul de 40 de lei, până pe 4 februarie. Din 5 februarie, aceste vor costa 50 de lei, iar la intrare, în seara spectacolului, în limita disponibilităţii, biletele vor putea fi cumparate cu 60 de lei.

Formaţia de rock alternativ Grimus a fost fondată în 2005, la Cluj-Napoca. În 2007, trupa a câştigat finala naţională a concursului Global Battle of the Bands şi a reprezentat România la finala internaţională. Un an mai târziu, a lansat primul album, „Panikon”. Lui i-au urmat „Egretta”, în 2011, şi „Emergence”, în 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.