Emisiunea radiofonică ”Don't Make Me Laugh”, prezentată de David Baddiel, în care au fost difuzate glume despre viaţa sexuală a reginei Elizabeth a II-a cu ocazia celei de-a 90-a aniversări a suveranei britanice, a încălcat regulamentul Ofcom (Office of Communications), instituţia de reglementare a audiovizualului din Marea Britanie, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ofcom a primit 12 plângeri referitoare la acele glume - despre actele sexuale ale reginei -, în urma emisiunii ce a fost difuzată pe BBC Radio 4 pe 21 aprilie.

Ofcom a ajuns la concluzia că glumele şi comentariile ulterioare acestora au avut ”un ton batjocuritor şi înjositor”.

”Potenţialul ofensator al glumelor a fost sporit de faptul că acele remarci au fost difuzate în ziua de naştere a reginei, care împlinea vârsta de 90 de ani”, a adăugat instituţia de reglementare a audiovizualului din Marea Britanie.

De asemenea, Ofcom consideră că acele glume nu erau justificate de contextul acelor zile.

BBC Trust a ajuns la concluzia că acele glume - despre actele sexuale ale reginei - reprezintă o încălcare gravă a normelor editoriale ale radiodifuzorului public. 

Postul radiofonic naţional consideră că ”s-a produs o eroare de judecată editorială şi de conformitate”.

BBC Trust a adăugat că radiodifuzorul public se face vinovat de includerea în acea emisiune a unor ”comentarii personale, intruzive şi peiorative”.

Emisiunea ”Don't Make Me Laugh” a fost anulată de BBC luna trecută, deşi reprezentanţii Radio 4 au spus că această decizie nu s-a bazat pe punctul de vedere al BBC Trust referitor la episodul cu glumele sexuale despre regina Elizabeth a II-a.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.