Formaţia Radiohead a fost headliner-ul primei seri a festivalului Glastonbury, aceasta reprezentând revenirea britanicilor pe scena prestigiosului eveniment după 20 de ani. Trupa engleză a propus spectatorilor un setlist care a vizat campania electorală a prim-ministrului Theresa May, în timp ce concertul lui Kris Kristofferson a fost ”întrerupt” de actorul Bradley Cooper, care a filmat o scenă pentru remake-ul ”A star is born”, dar şi de Johnny Depp, cu care a cântat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Radiohead a concertat pe scena Pyramid a festivalului, interpretând piese de pe aproape toate albumele trupei.

Cu melodii despre alienare, capitalism şi tehnologie modernă, cel de-al treilea album al grupului - ”OK Computer” (1997) - este foarte actual în Marea Britanie a anului 2017, scrie Reuters.

În ziua recitalului, materialul discografic a fost relansat sub numele "OK Computer OKNOTOK 1997 2017". El cuprinde şi cântece care nu au fost cuprinse în varianta originală a discului. 

Din setlist au făcut parte, între altele, "Daydreaming", "Lucky", "Exit Music (For a Film)", "Let Down", "Paranoid Android" şi "Karma Police".

Solistul Thom Yorke a schimbat versul final al piesei ”Myxomatosis” în ”puternic şi stabil”, aparent ridiculizând sloganul pe care May l-a repetat de nenumărate ori în campania electorală.

”Ne vedem mai târziu, Theresa. Închide uşa după tine la plecare”, a spus Yorke într-una dintre puţinele intervenţii din show-ul care a durat două ore.

Radiohead, la Glastonbury Festival
Radiohead, la Glastonbury Festival

În prima zi a festivalului, duo-ul rock britanic Royal Blood a atras un număr nesperat de mare de spectatori în faţa scenei Pyramid, unde şi-a prezentat cel de-al doilea album, "How Did We Get So Dark?", apărut la jumătatea lunii iunie.

Solistul şi chitaristul Mike Kerr, care a format grupul împreună cu toboşarul Ben Thatcher în 2013, a declarat că susţinerea unui concert pe scena principală a celui mai mare festival în aer liber a fost o experienţă care îi va schimba viaţa, un moment ”terifiant şi ridicol”.

Un minut de reculegere a fost ţinut şi vineri dimineaţă, în memoria victimelor recentelor atacuri teroriste, dar şi în a celor decedaţi în incendiul de la Grenfell Tower, înainte ca formaţia Hacienda Classical să urce pe scenă.

Peter Hook, basistul trupelor Joy Division şi New Order, originare din Manchester, a îndemnat mulţimea să reflecteze asupra ”speranţelor şi rugăciunilor noastre pentru viaţă, dragoste şi libertate, lucruri pe care le celebrăm aici”.

Între cei care au concertat în prima zi a festivalului din Anglia s-a aflat şi Kris Kristofferson, care a împlinit vârsta de 81 de ani pe 22 iunie. Cântăreţul de country este recunoscut şi pentru rolul din versiunea de succes a filmului ”S-a născut o stea/ A star is born” (1976), unde a jucat alături de Barbra Streisand.

Actorul Bradley Cooper i-a surprins pe spectatorii de la Glastonbury când a apărut pe scenă înaintea recitalului lui Kristofferson, pentru a filma o scenă din remake-ul lungmetrajului.

Cooper este regizorul şi actor principal în filmul din distribuţia căruia face parte şi Lady Gaga. Potrivit NME, el a interpretat în faţa publicului şi a camerelor de filmat făcând playback. Bradley Cooper şi Lady Gaga au filmat scene similare în luna aprilie, la festivalul Coachella.

Bradley Cooper
Bradley Cooper

Înainte de a părăsi scena, Cooper a mulţumit publicului: ”Sunteţi fantastici. A fost minunat. Este plăcerea mea să îl prezint pe Kris Kristofferson”.

”A star is born” al lui Bradley Cooper, programat să fie lansat în 2018, va fi a patra versiune a acestui film, după originalul din 1937, cu Janet Gaynor şi Fredric March în rolurile principale, după versiunea din 1954, cu Judy Garland şi James Mason, şi după cea din 1976, cu Kris Kristofferson şi Barbra Streisand.

Kris Kristofferson a fost vizitat pe scenă şi de Johnny Depp, împreună cu care a cântat piesele "Sunday Morning Coming Down" şi "The Silver Tongued Devil and I”, în timp ce Brad Pitt a urmărit totul din tribună. Cântăreaţa Margo Price a cântat alături de Kristofferson piesa "Me and Bobby McGee”.

Liderul laburist Jeremy Corbyn este aşteptat să participe sâmbătă la festival, când va susţine un discurs pe scena Pyramid, înainte ca grupul rap Run The Jewels să concerteze la ora locală 16.15. În aceeaşi zi, el va vorbi şi spectatorilor adunaţi în faţa scenei LeftField.

Festivalul Glastonbury 2017 îi are drept capete de afiş pe Radiohead, Liam Gallagher, Foo Fighters, Ed Sheeran, The National, Katy Perry, Royal Blood şi Biffy Clyro şi se va încheia duminică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.