Cea de-a doua zi a festivalului Glastonbury a fost marcată de vizita şi discursul liderului laburist Jeremy Corbyn, dar şi de concertul formaţiei Foo Fighters, care a fost cap de afiş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Liderul opoziţiei din Marea Britanie a fost primit ca un star rock, scrie Reuters. Corbyn a spus spectatorilor prezenţi într-un număr mare că milioanele de tineri care l-au votat nu vor fi reduşi la tăcere sau trecuţi cu vederea.

Popularitatea politicianului în vârstă de 68 de ani a putut fi măsurată la Worthy Farm, unde are loc festivalul, prin numărul de bannere afişate şi cel al tricourilor purtate de participanţi. La sosirea sa, sâmbătă la prânz, maşina în care se afla a fost înconjurată de numeroşi tineri care dansau şi cântau "Oh, Jeremy Corbyn".

Corbyn a ţinut un discurs după recitalul lui Craig David şi înainte ca grupul rap Run The Jewels să cânte. El promisese în timpul campaniei să elimine taxele de şcolarizare şi a precizat sâmbătă că este mândru că a condus Partidul Laburist spre cea mai mare creştere a electoratului din 1945.

”Ceea ce a fost cu atât mai inspiraţional a fost numărul mare de tineri care s-au implicat pentru prima dată, pentru că erau sătui să fie denigraţi, să li se spună că nu contează şi că nu participă”, a spus Corbyn în uralele mulţimii.

Cele două partide principale din Marea Britanie au cunoscut o creştere privind sufragiile, faţă de 2015. Rata pentru laburişti a crescut cu 9,5 procente, ajungând la 40%, în timp ce a conservatorilor, cu 5,5 procente, ajungând la 42,4%. În total, conservatorii au pierdut 13 locuri, în timp ce laburiştii au câştigat 30.

Invitat să vorbească pe scena principală a festivalului de fondatorul evenimentului, Michael Eavis, Jeremy Corbyn a spus că Glastonbury reprezintă uniune, aducerea oamenilor împreună pentru diverse cauze.

”Există o singură planetă - nici măcar Donald Trump nu crede că există o alta în altă parte”, a spus Corbyn făcând referire la problemele cu care se confruntă mediul. 

Jeremy Corbyn a fost invitat la festival şi anul trecut, însă după votul Brexitului, el a renunţat la participare.

Pe Other Stage, solistul Liam Gallagher a susţinut, sâmbătă seară, un recital din care nu a lipsit piesa ”Don't Look Back in Anger", care a fost dedicată memoriei victimelor atacurilor teroriste din Marea Britanie şi ale incendiului din Londra.

Scena principală a găzduit, sâmbătă seară, concertul trupei Foo Fighters în calitate de cap de afiş. În urmă cu doi ani, americanii au fost nevoiţi să renunţe la a participa în festival, după ce solistul şi liderul Dave Grohl şi-a rupt piciorul în timpul unui show în Suedia.

”Am întârziat cam doi ani. Îmi pare rău”, a spus Grohl. 

Foo Fighters s-a aflat acum la a doua apariţie în festival, după cea din 1998. Formaţia a făcut o incursiune în discografia sa - de la ”Times Like These” la ”All My Life” şi ”Learn to Fly”, de la ”The Pretender”, ”My Hero” şi ”Monkey Wench” şa ”Best of You”, potrivit BBC.

Trupa a depăşit cu 20 de minute programul stabilit, iar la concertul care s-a încheiat cu focuri de artificii au participat peste 150.000 de persoane.

Duminică, în ultima zi a festivalului, capete de afiş sunt Ed Sheeran şi Biffy Clyro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.