Cântăreaţa de soul Gladys Knight va cânta imnul american înainte de lovitura de începere la Super Bowl, finala campionatului profesionist de fotbal american NFL, care va avea loc pe 3 februarie în Atlanta, oraşul ei natal, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Anunţul vine în plină polemică privind alegerea trupei Maroon 5 de a anima spectacolul în pauza meciului, un grup californian majoritar caucazian, într-un oraş considerat un templu al muzicii afro-americană, chiar dacă rapperul Travis Scott va face parte din show. 

Liga de fotbal american a adăugat deja duminică pe afiş numele lui Big Boi, membru al duo-ului Outkast. 

Mai mulţi artişti au refuzat să cânte în pauza competiţiei, în special Rihanna, potrivit mass-media americane, pentru a-şi arăta sprijinul faţă de jucătorul Colin Kaepernick.

Fost quaterback timp de şase sezoane la San Francisco 49ers, el nu a mai putut să îşi găsească un club după ce a îngenuncheat în timpul imnului naţional de mai multe ori în sezonul 2016-2017 pentru a denunţa violenţele poliţiştilor contra persoanelor de culoare din Statele Unite. 

"Sunt mândră să-mi folosesc vocea pentru a unifica şi a reprezenta ţara noastră în oraşul natal Atlanta", a declarat Gladys Knight, citată în comunicatul de la NFL. 

În vârstă de 74 de ani, Gladys Knight este una dintre ultimele mari ambasadoare ale vârstei de aur a muzicii soul încă în viaţă.

După lansarea primului ei album, în 1960, Gladys Knight a înregistrat mai multe melodii clasice, precum "Midnight Train to Georgia" (numărul 1 în topurile din Statele Unite în 1973) sau "Best Thing That Ever Happened to Me".

Ea a primit şapte premii Grammy în cei 50 de ani de carieră, recompensele din industria muzicală americană. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.