Un concurs de pescuit pentru nevăzători a avut loc, joi, la Galaţi, fiind vorba despre o premieră naţională, potrivit organizatorilor, iar la finalul competiţiei participanţii au primit diplome şi cupe şi s-au putut delecta cu produse pescăreşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concursul, la care au participat 15 persoane cu deficienţe de vedere care au fost ajutate fiecare de câte un asistent, a fost organizat la Balta Zătun, aflată în administrarea Consiliului Judeţului Galaţi, de Asociaţia Nevăzătorilor din Galaţi.

"Este pentru prima dată în ţară când se organizează un concurs de pescuit sportiv pentru nevăzători. Acest sport se practică cu succes în alte ţări de mult timp, iar eu personal am participat la un astfel de concurs. M-am gândit că ar fi bine să-l implementăm şi în România. La acest concurs participă 15 nevăzători, plus 15 însoţitori, iar sculele de pescuit pentru nevăzători sunt dotate cu clopoţei”, a declarat preşedintele Asociaţiei Nevăzătorilor din Galaţi, Vasile Ilieş.

Participanţii s-au arătat extrem de bucuroşi de faptul că au putut participa la un astfel de concurs, iar unii dintre ei au reuşit să prindă peşte.

"Am fost primul care a prins un peşte. Norocul începătorului, probabil. Nu am mai pescuit pâmă acum. Este o experienţă plăcută, mă relaxează şi linişteşte acest sport", a spus Andrei Valentin, unul dintre participanţi. 

Au fost şi concurenţi din alte judeţe ale ţării care au venit la concursul de la Galaţi.

"Am venit pentru acest concurs din Constanţa pentru că mi-a plăcut ideea. Ca nevăzător este dificil; avem nevoie de însoţitor să ne îndrume, să bage în ac râma, să facem lansarea. Undiţa are un clopoţel în vârful undiţei care ne anunţă când peştele se agaţă de cârlig. Fără acest clopţel, fiind nevăzători, nu avem cum să ne descurcăm. Este prima oară când pescuiesc, deocamdată am prins doar experienţă”, a spus Vasilică Chelaru.

La finalul concursului, participanţii au primit diplome şi cupe şi s-au putut delecta cu produse pescăreşti.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.