Academia de Film Americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences, AMPAS) i-a celebrat, duminică, la cea de-a zecea ceremonie anuală, pe actriţa Cicely Tyson în vârstă de 93 de ani, producătorii Katheleen Kennedy şi Frank Marshall, compozitorul Lalo Schifrin şi publicistul Marvin Levy, scrie The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scopul galei Governors Awards, care va avea loc duminică, a fost de a onora câţiva mari cineaşti, dar tragicele incendii din California au fost în mintea multora.

Preşedintele Academiei, John Bailey, a deschis seara cu câteva afirmaţii despre catastrofă. "Mulţi dintre compatrioţii noştri americani sunt fără case. Aproape 1.400 de oameni sunt daţi dispăruţi încă", a spus Bailey. "O parte din istoria noastră a ars în foc, la Paramount Ranch, casa Academiei unde vara erau proiectate filme mute", a continuat el. 

Lalo Schifrin
Lalo Schifrin

Premianţii serii au fost Cicely Tyson, în vârstă de 93 de ani, a cărei carieră inovatoare se întinde de la "Sounder" la "Fried Green Tomatoes", până la "The Help"; compozitorul Lalo Schifrin, în vârstă de 86 de ani, care a semnat coloana sonoră din filme precum "Cool Hand Luke", "Dirty Harry" şi "Rush Hour" şi tema muzicală pentru televiziune a seriei "Mission: Impossible", şi publicistul Marvin Levy, al cărui parteneriat cu Steven Spielberg de patru decenii a început în 1977 la filmul "Close Encounters of the Third Kind", "E.T. The Extra Terrestrial", "Schindler’s List" şi "Lincoln".

Academia a prezentat de asemenea şi Irving G. Thalberg Memorial Award, acordat producătorilor Kathleen Kennedy şi Frank Marshall, un duo care a realizat filme precum seria "Bourne", "Munich" şi "The Sixth Sense". Kennedy este prima femeie care a primit această distincţie creată în 1937. 

Discursul actriţei Cicely Tyson a fost emoţionant, regizoarea Ava DuVernay prezentând-o ca "cea care ne-a deschis drumul". 

"Mamă, ştiu că nu ai vrut să fiu actriţă, dar am făcut-o totuşi, şi asta a fost. Multă vreme am vrut să aud de la ea ceva pozitiv. Când am făcut filmul "Jane Pittman"... mi-a spus: "Sunt aşa de mândră de tine". Dacă nu aş fi auzit vorbele acestea de la ea, nimic nu ar mai fi contat pentru mine", a spus Tyson. 

Spielberg i-a prezentat pe producătorii Kennedy şi Marshall drept "prietenii mei pentru totdeauna, nedespărţiţi", citând multele filme pe care le-au realizat împreună. Clint Eastwood l-a prezentat pe compozitorul Lalo Schifrin iar Tom Hanks pe Marvin Levy. 

Cea de-a 10-a ediţie a galei Governors Awards a avut loc duminică, în Los Angeles.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.