Fostul iubit al lui Gianni Versace, designerul Antonio D’Amico, spune despre ecranizarea morţii designerului în serialul ”American Crime Story” că nu reflectă realitatea şi că fotografia în care Ricky Martin apare ţinând trupul lui este ridicolă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gianni Versace a fost împuşcat mortal în faţa casei sale din Miami, în 1997. Viaţa şi moartea sa au reprezentat subiect pentru numeroase articole, cărţi şi filme. Pentru anul viitor, decesul creatorului de modă va fi prezentat în seria ”American Crime Story”.

Antonio D’Amico, cel care timp de 15 ani a fost partenerul de viaţă al lui Versace, şi care l-a găsit mort pe italian, a făcut, pentru prima dată din 15 iulie 1997, mai multe declaraţii.

Rolul său în ”American Crime Story” va fi jucat de Ricky Martin.

”S-au scris şi spus atât de multe lucruri despre crimă, au fost mii de supoziţii, dar nicio pistă reală”, a declarat el pentru The Observer.

Acum în vârstă de 58 de ani, D’Amico spune că nu a fost consultat privind realizarea serialului, care va fi intitulat ”American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace”, şi că imaginile pe care le-a văzut online despre cum a reacţionat la acel moment sunt incorecte.

”Fotografia în care Ricky Martin apare ţinând trupul în braţe este ridicolă”, a spus el, adăugând că seamănă cu o imitaţia a ”Pietà” de Michelangelo. ”Poate că este vorba despre viziunea poetică a regizorului, dar nu are legătură cu reacţia mea”.

D’Amico a adăugat că uciderea iubitului său pe 15 iulie 1997 i-a provocat o lungă şi puternică depresie. Versace, care avea 50 de ani când a murit, a fost ucis la puţin timp înainte de ora 09.00, după ce s-a întors în casa din Ocean Drive, după ce cumpărase ziarul de la o cafenea aflată în apropiere. La acel moment, D’Amico îşi bea cafeaua pe veranda casei, aflată în apropierea intrării, când a auzit focurile de armă. 

”Am simţit că mi-a îngheţat sângele”. A mers împreună cu majordomul lui Versace să vadă ce s-a întâmplat. ”Am deschis poarta. L-am văzut pe Gianni căzut pe trepte, cu sânge în jurul lui. La momentul acela, totul a devenit întunecat. Am fost tras înapoi şi n-am mai văzut”.

Versace a fost împuşcat de Andrew Cunanan, un bărbat în vârstă de 27 de ani, care mai omorâse patru persoane în decurs de trei luni, până să ajungă la casa creatorului de modă. Trupul lui Cunanan a fost găsit opt zile mai tâziu, într-o casă pe apă din Miami. Aparent, s-a sinucis cu aceeaşi armă cu care l-a împuşcat pe Versace. 

După 20 de ani, încă nu se ştie dacă acea crimă a fost făcută la întâmplare ori a fost planificată, fapt ce a stârnit numeroase controverse, inclusiv că Gianni Versace ar fi fost ucis de mafie, din cauza datoriilor şi că el l-ar dfi cunoscut pe criminal.

”Nu se ştiau. A fost totul inventat. Din păcate Gianni a murit, din păcate acest tip l-a ucis, din păcate s-a întâmplat, dar acum, lăsaţi-o aşa”.

În urma morţii lui Gianni Versace, tensiunile au crescut în relaţia cu familia designerului. Donatella Versace este cea care administrează averea şi proprietăţile companiei, alături de Santo, celălalt fratel, şi de Allegra, nepoata lui Gianni. Potrivit testamentului, Antonio D’Amico urma să primească o pensie lunară pe viaţă în valoare de 26.000 de dolari şi dreptul de a locui în casele Versace, scrie The Guardian. 

D’Amico, care a fost designer al Versace Sport, a primit doar o parte din pensie şi nu a luptat în justiţie pentru restul. 

”Moartea lui Gianni m-a distrus. A fost un coşmar şi am simţit cănimic nu mai are importanţă... casa, banii... pentru că părea fals să mai am aşteptări de la viaţă”, a mai spus D’Amico. ”Am trăit ca un cuplu obişnuit, nu erau probleme. Era momentul potrivit pentru el să dezvăluie, dar toţi oamenii din lumea noastră ştiau. Nu a încercat niciodată să ascundă cine era”.

El a precizat că nu şi-a propus să urmărească ”American Crime Story”, dar că s-ar bucura dacă Ricky Martin l-ar contacta pentru a afla mai multe lucruri despre relaţia pe care designerul a avut-o cu Versace.

 D’Amico, care este implicat din 2005 într-o altă relaţie, trăieşte în nordul Italiei. S-a relansat ca designer, prezentând recent o colecţie sport, dedicată sectorului de golf.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.