Grupul rock britanic The Who se pregăteşte nu doar pentru mai multe concerte pe scene americane cu orchestră, ci promite şi un nou album până la sfârşitul anului 2019, potrivit Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Chitaristul Pete Townshend a anunţat atunci când a făcut urările de An Nou: The Who nu va mai şoma în 2019. 

În parteneriat cu Live Nation, solistul Roger Daltrey se va alătura colegilor cu care a debutat, precum şi cu muzicieni pentru un nou turneu intitulat "Moving On!", care va debuta, în mai, la Michigan. Noutatea este că de data aceasta, muzicienii vor fi însoţiţi de o orchestră locală în fiecare oraş. 

"Singurul lucru important este ca publicul să realizeze că energia şi veninul cu care The Who vor cânta nu vor fi compromise în acest turneu", a explicat Daltrey pentru revista Rolling Stone. Ideea exista încă din 1994, dar nu a fost acceptată decât la finalul lui 2018. Un alt semn de întrebare cu privire la acest turneu este setlistul concertelor. Sunt luate în considerare mai multe melodii, precum "Time is Passing" sau "Too Much of Anything". În general, Daltrey va realiza setlistul: "Nu putem să fim pe placul tuturor". 

Turneul "Moving On!" prevede mai întâi 12 date de concert înainte de vară, apoi va fi reluat în septembrie în Canada, cu un total de 29 de show-uri. 

Turneul nu este oficial unul de adio, co-fondatorul a afirmat că este "realist" la vârsta lui: "Este întotdeauna o greşeală să spui «adio», dar acesta ar putea fi ultimul meu turneu (...). Vocile încep să dispară după un anumit timp". 

Lansarea unui nou album al grupului, care a cântat de peste 50 de ani în ciuda pierderii a doi membri, este prevăzută pentru finalul anului. A durat 13 ani pentru ca Roger Daltrey şi Pete Townshend să realizeze un nou disc. Precedentul, "Endless Wire" a fost lansat în 2006. Albumul va conţine un amestec de "balade sumbre, hard rock, muzică electronică experimentală, melodii în stilul «The Who» care încep cu un acord de chitară "yanga-dang", aşa cum îl descrie Townshend. 

Chitaristul a mărturisit că a insistat ca partenerul lui de scenă din 1964 să cânte aceste piese. "Am pus piciorul în prag şi i-am spus: «Roger, puţin îmi pasă că îţi place sau nu, trebuie să cânţi (cântecele, n.r.). Le vei iubi peste zece ani»". 

În ceea ce priveşte turneul european, nimic nu este sigur. "Suntem bătrâni acum. Nu mai avem look-ul, ne-am pierdut strălucirea", a admis Daltrey. "Tot ceea ce ne rămâne este muzica şi o vom prezenta la fel de proaspătă şi puternică ca de obicei". 

The Who este o trupă rock înfiinţată în Marea Britanie, celebră pentru albume precum ”My Generation”, ”Tommy” şi ”Quadrophenia”. Formaţia britanică, a cărui formulă clasică a fost alcătuită din solistul Roger Daltrey, chitaristul Pete Townshend, basistul John Entwistle şi toboşaul Keith Moon, este considerată una dintre cele mai influente trupe rock din secolul al XX-lea, iar albumele sale s-au vândut în peste 100 de milioane de copii pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.