Legendara formaţie britanică Queen a deschis, marţi, un magazin temporar la Londra, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de existenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numit „Queen The Greatest”, magazinul invită vizitatorii în mai multe universuri pe două niveluri: de la debutul formaţiei înfiinţate în 1971 şi ale cărei melodii sunt cunoscute în toată lumea („Bohemian Rhapsody”, „We Are The Champions”, „Don't Stop Me Now”), până în anii 2010, dar şi la concertele şi turneele mitice din anii 1980. 

Deschis pentru doar trei luni pe artera Carnaby Street, magazinul se află la câţiva paşi de un altul celebru, al grupului The Rolling Stones. 

Tricouri, postere, viniluri în ediţie limitată, un cub Rubik colorat cu chipurile membrilor grupului, şosete cu chitare sau o ediţie specială "Queen" a celebrului joc de societate Monopoly.

La subsol, chitare cu dedicaţii de Brian May şi un flipper „Queen” unic arată ca într-un fan club, în timp ce pe pereţi sunt proiectate imagini din concerte. Pe fundalul sonor se aud cele mai mari succese ale grupului, precum „We Will Rock You” sau „Killer Queen”.

„Cred că pentru un fan Queen este o ocazie incredibilă de a intra în lumea Queen, de a şti că poţi să vii aici pentru a discuta cu persoane care împărtăşesc aceeaşi dragoste pentru grup (...) şi poţi să găseşti şi amintiri”, a spus pentru AFP Keith Taperell, vice-preşedinte al comerţului en detail şi de vânzări la Bravado, societatea care se ocupă de produse derivate din cadrul Universal Music. 

În ciuda decesului lui Freddie Mercury în noiembrie 1991, din cauza sida, formaţia a continuat să existe şi a reluat turneele în 2005 şi 2008, împreună cu cântăreţul şi muzicianul Paul Rodgers. 

Din 2012, Adam Lambert, descoperit graţie emisiunii American Idol, este solistul trupei. El a participat la mai multe turnee în lumea întreagă cu doi dintre membrii fondatori ai grupului, chitaristul Brian May şi bateristul Roger Taylor. 

În 2018, filmul „Bohemian Rhapsody”, rdespre istoria formaţiei, a câştigat patru premii Oscar, între care pentru cel mai bun actor în rol principal - Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.