Formaţia finlandeză Nightwish revine după trei ani în România, pe 17 august, la Romexpo, într-un show care face parte din turneul mondial "Decades" şi care va marca două decenii de activitate a muzicienilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Până pe 15 mai biletele au preţuri speciale şi se pun în vânzare vineri, pe iabilet.ro.

Nightwish, cea mai de succes trupă nordică de metal, are opt albume la activ, compuse în mare parte de fondatorul Tuomas Holopainen. El a ajutat la popularizarea şi dezvoltarea symphonic metalului. Treptat, albumele formaţiei au ajuns în topurile din întreaga lume, cel mai recent, "Endless Forms Most Beautiful", a primit discul de aur în ţări precum Cehia, Germania sau Elveţia şi de două ori discul de platină în Finlanda.

Cel mai cunoscut album este însă "Imaginaerum", care a ajuns pe locul 27 în Top Billboard 200. În plus, a primit 5 discuri de Aur şi 3 de Platină. "Dark Passion Play" a primit 4 discuri de aur şi 5 de Platină, intrând şi el în Top 100 Billboard
200. Cu toate acestea, albumul care a primit cel mai rapid un disc de aur a fost "Century Child", care a reuşit acest lucru la doar două ore de la lansare. În total, au primit peste 60 de discuri de platină şi aur, având cinci albume clasate pe locul 1 şi 13 single-uri pe aceeaşi poziţie.

"Dark Passion Play" a fost al şaselea album al formaţiei şi este cel mai scump album produs de un artist sau un grup finlandez, Jukka Nevalainen declarând că în total, costurile au ajuns la aproximativ jumătate de milion de euro.

Nightwish înseamnă: Tuomas Holopainen - clape, pian, sintetizatoare, Emppu Vuorinen - chitară, Jukka Nevalainen -  tobe (1997-2014; cu întrerupere), Marco Hietala - bas, voce, Troy Donockley - fluier, chitară, bouzouki, voce, Floor Jansen - solist, Kai Hahto - tobe. 

Biletele se pun în vânzare de vineri, în format electronic, pe www.iabilet.ro şi în magazinele Flanco, Metrou Unirii 1, lângă casa de bilete Metrorex, magazinul Muzica, magazinele IQ BOX, agenţiile Perfect Tour, magazinele Uman şi pe terminalele self-service ZebraPay din toată ţara.

Biletele au următoarele preţuri, iar oferta earlybird este valabilă până pe 15 mai: 285 de lei - categoria A;  225 de lei -  categoria B; 169 de lei - categoria C şi 139 de lei - categoria D. În presale: 300 lei - categoria A, 245 lei - categoria B, 189 de lei - categoria C şi 149 de lei - categoria D. La intrare: 320 lei - categoria A, 255 de lei - categoria B, 199 de lei - categoria C, 159 de lei - categoria D. 

Copiii cu vârsta sub 7 ani au acces gratuit doar în categoriile B, C şi D şi trebuie să fie însoţiţi de un adult posesor de bilet valid. Locurile pe scaune în categoria A se ocupă în ordinea sosirii, acestea neavând numere alocate. Concertul are loc în aer liber, pe Platforma 12, de la Romexpo. Accesul este permis persoanelor sub 14 ani doar însoţite de un adult.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.