Cineastul George Lucas se află în fruntea listei Forbes a celor mai bogate celebrităţi din Statele Unite în 2018, clasament din care mai fac parte Steven Spielberg, Oprah Winfrey şi Michael Jordan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu o valoare netă de 5,4 miliarde de dolari, George Lucas - scenarist, regizor şi producător în vârstă de 74 de ani - conduce în topul din care fac parte cântăreţi, sportivi şi iluzionistul David Copperfield.

Cea mai mare parte a averii lui Lucas vine din vânzarea în 2012 a companiei LucasFilm către Walt Disney Co pentru 4,05 miliarde de dolari.

Cifrele din listă sunt estimări ale Forbes privind proprietăţile, operele de artă şi acţiunile deţinute de celebrităţi, precum şi alte încasări.

Pe locul al doilea în clasament se află cineastul Steven Spielberg, în vârstă de 72 de ani. Averea regizorului şi producătorului cunoscut pentru „Jaws”, „E.T.”, „Raiders of the Lost Ark”, „Schindler’s List” şi „Saving Private Ryan” este estimată la 3,7 miliarde de dolari.

Oprah Winfrey, în vârstă de 64 de ani, cunoscută ca realizatoare de televiziune, dar şi ca actriţă, se află pe locul al treilea, cu o avere estimată la 2,8 miliarde de dolari. 

Fostul jucător de baschet Michael Jordan şi-a sporit averea în ultimul an cu 400 de milioane de dolari, în principal datorită acordului pe care îl are de 34 de ani cu Nike Inc. şi a acţiunilor sale din echipa Charlotte Hornets. Averea sa este estimată la 1,7 miliarde de dolari.

Nou inclusă în lista celor zece cele mai bogate celebrităţi americane este starleta Kylie Jenner, graţie Kylie Cosmetics. În vârstă de 21 de ani, ea este pe cale să devină cea mai tânără miliardară prin propriile mijloace.

Jenner se află la egalitate cu Jay-Z, fiecare cu o avere estimată la 900 de milioane de dolari.

Topul este completat de iluzionistul David Copperfield, a cărui avere estimată la 875 de milioane de dolari este condiţionată de cele 600 de spectacole pe care le susţine anual în Las Vegas, de rapperul Diddy (825 de milioane de dolari), jucătorul de golf Tiger Woods (800 de milioane de dolari) şi scriitorul James Patterson (800 de milioane de dolari).

Celebrităţile incluse în lista au împreună 18,7 miliarde de dolari, mai mult decât produsul intern brut al Islandei, mai scrie Forbes.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.