George Clooney este, potrivit clasamentului Celebrity 100 al Forbes, actorul cu cele mai mari câştiguri înregistrate în decurs de un an, iar lista celebrităţilor este condusă de boxerul Floyd Mayweather.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Clooney este listat cu încasări de 239 de milioane de dolari. Mare parte din această sumă a fost rezultatul vânzării companiei de tequila pe care actorul în vârstă de 57 de ani fondat-o. 

Estimarea făcută de Forbes face referire la suma obţinută înainte de plata taxelor în anul început pe 1 iunie 2017.

George Clooney se află totuşi pe locul al doilea în rândul celebrităţilor, după boxerul Floyd Mayweather, care a încasat 285 de milioane de dolari. Din această sumă, 275 de milioane de dolari i-au revenit în urma meciului disputat în august 2017 cu Conor McGregor, care a generat încasări de 550 de milioane de dolari.

Vedeta de televiziune Kylie Jenner ocupă locul al treilea, cu 166,5 milioane de dolari, Judy Sheindlin, cunoscută drept Judge Judy, a încasat 147 de milioane de dolari şi se află pe locul al patrulea, iar actorul Dwayne Johnson, 124 de milioane de dolari, clasându-se pe locul al cincilea.

Trupa U2 a avut încasări de 118 milioane de dolari în ultimele 12 luni, în mare parte mulţumită turneului „Joshua Tree”, serie concerte la care au participat aproximativ 2,7 milioane de oameni.

Coldplay se află pe locul al şaptelea, cu încasări de 115,5 milioane de dolari, fotbalistul argentinian Lionel Messi, pe poziţia a opta, cu 111 milioane de dolari, cântăreţul britanic Ed Sheeran, pe cea de-a noua, cu 110 milioane de dolari, iar atacantul portughez Cristiano Ronaldo, pe cea de-a zecea, cu 108 milioane de dolari.

Celebrity 100 a Forbes clasează celebrităţile din întreaga lume din punct de vedere al încasărilor estimate pentru perioada 1 iunie 2017 - 1 iunie 2018, înainte de plata taxelor.

Dintre cele 100 de personalităţi listate pentru ultimul an doar 15 sunt femei, cu una mai puţin faţă de anul trecut.

Câştigurile totale ale celor 100 de celebrităţi sunt, pentru ultimele 12 luni, de 6,3 miliarde de dolari, cu 22% mai mult decât 2016 - 2017.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.