Cancelarul german Angela Merkel ocupă pentru al şaselea an consecutiv prima poziţie în topul 100 al celor mai influente femei din lume, întocmit de revista Forbes, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Angela Merkel ocupă pentru al şaselea an consecutiv prima poziţie în acest clasament şi a noua oară în total, după ce a devenit cancelar al Germaniei. 

Hillary Clinton, care speră să obţină candidatura din partea Partidului Democrat la alegerile prezidenţiale din Statele Unite, se află pe locul al doilea în acest clasament întocmit în fiecare an de editorii revistei Forbes.

Podiumul este completat de economista Janet Yellen, preşedintele Consiliul de Administraţie al Sistemului Federal de Rezerve al Statelor Unite ale Americii.

De altfel, Statele Unite domină acest clasament, având 51 de reprezentante în Topul 100 al celor mai influente femei din lume. 

Pe locul al doilea în privinţa ţărilor cu cele mai multe prezenţe în top se află China, care are nouă reprezentante. Lucy Peng, director executiv al grupului Alibaba, şi Margaret Chan, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ocupă cele mai înalte poziţii dintre femeile chineze incluse în acest clasament. 

Printre celelalte prezenţe notabile ale Chinei se află şi Pollyanna Chu, director executiv al companiei de servicii financiare Kingston Securities, cu sediul în Hong Kong, dar şi Peng Liyan, prima doamnă a Chinei. 

Un sfert dintre femeile incluse în clasament sunt originare din regiunea Asia-Pacific.  

Topul Forbes cuprinde 100 de femei din 29 de ţări, provenind din sectoare de activitate diverse, precum politică, afaceri, tehnologie şi filantropie. 

Potrivit revistei Forbes, femeile din acest clasament controlează venituri totale de 1 trilion de dolari şi influenţează destinele unui număr de peste 3.6 miliarde de persoane din lumea întreagă. 

Topul include 32 de CEO, 12 lideri politici şi 11 femei ale căror averi depăşesc pragul de 1 miliard de dolari.

Vârsta medie a femeilor din Top 100 este de 57 de ani. Marissa Mayer, CEO-ul grupului Yahoo!, în vârstă de 41 de ani, este cea mai tânără dintre ele, iar cea mai vârstnică este regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii, care a împlinit pe 21 aprilie vârsta de 90 de ani. 

Printre femeile care au făcut parte din clasament în anii trecuţi, dar care nu se mai regăsesc în Topul 100 din 2016, se află Dilma Rousseff, fostul preşedinte al Braziliei, care a fost de curând suspendată din funcţie, în urma unor acuzaţii de încălcare a regulamentelor fiscale. 

Elizabeth Holmes, fondatoare a companiei Theranos, specializată în analize sangvine, nu a mai fost nici ea inclusă în clasamentul din 2016. Agenţiile federale americane au demarat o anchetă împotriva companiei Theranos, acuzată de lipsă de acurateţe în privinţa metodelor sale de testare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.