Filmul „Banditul Whisky/ The Whisky Bandit”, povestea celui mai mare spărgător de bănci român din Ungaria, va rula începând de vineri în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regizat de Nimród Antal, cunoscut pentru lungmetrajele „Metallica Through the Never” (2013) şi „Predators” (2010), filmul „Banditul Whiskey” a fost lansat în 2017.

Povestea se bazează pe cazul real al lui Attila Ambrus, născut la Miercurea Ciuc. În tinereţe, a fugit în Ungaria, unde a jefuit 27 de bănci şi oficii poştale, strângând peste o jumătate de milion de dolari în şase ani. Porecla „Banditul Whisky” i-a fost dată deoarece bea de fiecare dată înaintea unui jaf.

Filmul, cu ratingul „Nerecomandat copiilor cu vârste sub 15 ani”, va fi distribuit de Taylor Projects în reţeaua Cinema City din Bucureşti şi din ţară, din 26 ianuarie.

Attila Ambrus va fi prezent la mai multe proiecţii speciale ale filmului, în câteva oraşe, pentru a vorbi cu publicul. O primă apariţie a lui va avea loc miercuri, la avanpremiera de la Cinema City din Bucureşti.

Din distribuţia filmului fac parte Bence Szalay, aflat la debut, Piroska Moga (cunoscută pentru rolul din „Strangled”, regia Arpad Sopsits) şi Zoltan Schneider (cunoscut pentru rolul din producţia premiată cu Ursul de Aur în 2017, „On Body and Soul”).

Antal, născut la Los Angeles, în 1973, şi-a început cariera la vârsta de 30 de ani, cu lungmetrajul „Kontroll”. „Banditul Whisky”, primul său film în limba maghiară din ultimii 14 ani, a avut proiecţii speciale la Festivalul de Film de la Varşovia şi la Chicago International Film Festival.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.