Filmul „Omul care l-a ucis pe Don Quijote/ The Man Who Killed Don Quixote”, la care cineastul britanic Terry Gilliam a lucrat peste 20 de ani, va rula în cinematografele româneşti din 29 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cu Jonathan Pryce şi Adam Driver în distribuţie, producţia acestui film a fost marcată de probleme financiare, tehnice şi legate de actorii din rolurile principale.

„Omul care l-a ucis pe Don Quijote” a fost proiectat prima oară în România la TIFF, anul trecut, iar pe 27 martie va avea avanpremiera la Cinema Muzeul Ţăranului.

Poveste clasică în care fantezia şi aventura se iau la întrecere în cadre picturale acompaniate de comic de situaţie şi de caracter, „Omul care l-a ucis pe Don Quijote” îşi are punctul de pornire în romanul lui Cervantes.

Filmat în mai multe locuri din Spania, Portugalia şi Insulele Canare - lungmetrajul îl prezintă pe Toby (Adam Driver), un publicitar sarcastic, prins subit în fanteziile unui bătrân cizmar spaniol care se crede Don Quijote (Jonathan Pryce). De-a lungul aventurilor suprarealiste şi comice pe care ajung să le trăiască împreună, Toby începe să nu mai distingă între vis şi realitate. Totuşi, va fi nevoit să-şi asume efectele tragice pe care un film regizat de el în tinereţe le-a avut asupra unui sat spaniol.

„Don Quijote e un visător, un idealist şi un romantic care se încăpăţânează să nu accepte limitările realităţii, care mărşăluieşte indiferent de obstacole, aşa cum am făcut şi noi. A durat atât de mult încât însăşi ideea că am terminat filmările mi se pare suprarealistă”, a spus Gilliam într-un mesaj public.

Filmul a avut premiera anul trecut, la Festivalul de la Cannes, în afara competiţiei. Prezentarea lungmetrajului lui Terry Gilliam pe Croazetă a fost decisă de o curte de justiţie din Paris, după ce producătorul Paulo Branco a interzis autorului acest lucru, iar conflictul a fost soluţionat la tribunal.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.