Filmul „Touch Me Not/ Nu mă atinge-mă”, pentru care Adina Pintilie a fost dublu premiată la Berlinala din 2018, inclusiv cu Ursul de Aur, va fi prezentat pe 7 mai la Stockholm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lungmetrajul va fi proiectat la salonul Under Fontänen din cadrul Casei de Cultură a oraşului Stockholm.

Proiecţia filmului face parte din proiectul „Noua cinematografie europeană”, o iniţiativă a Biblitecii de Muzică şi Film din cadrul Kulturhuset Stadsteatern, informează Institutul Cultural Român din Stockholm.

Conceptul acestui nou sezon al proiectului îşi propune evidenţierea unora dintre cele mai interesante regizoare europene actuale, cu scopul de a aduce în prim-plan munca şi creativitatea femeilor din spatele camerelor de filmat. Astfel, în prima parte a anului 2019 vor fi prezentate la Stockholm filme recente şi premiate din Germania, Franţa, Polonia, Marea Britanie şi România, care nu au fost încă prezentate publicului suedez.  

Pelicula „Nu mă atinge-mă/ Touch Me Not” (România-Germania-Cehia-Bulgaria-Franţa) a fost desemnată cel mai bun lungmetraj de debut, la Festivalul de Film de la Berlin de anul trecut, şi a fost recompensată şi cu marele premiu, Ursul de Aur.

Scris şi regizat de Adina Pintilie, filmul este o investigaţie asupra dorinţei cronice a omului de atingere, de contact, în diversele sale faţete. O femeie şi doi bărbaţi, în căutarea intimităţii. Singurătăţile lor se întâlnesc din întâmplare sau nu, într-o încercare deznădăjduită de a avea contact. Din distribuţie fac parte Laura Benson, Tómas Lemarquis, Christian Bayerlein, Grit Uhlemann, Hanna Hofmann, Seani Love, Irmena Chichikova, Rainer Steffen, Georgi Naldzhiev şi Dirk Lange.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.