Filmul neozeelandez ”Hunt for the Wilderpeople”, premiat la opt festivaluri internaţionale, deschide vineri Festivalul Internaţional ”Comedy Cluj”. În timpul evenimentului ajuns la a opta ediţie vor putea fi vizionate peste 150 de lungmetraje şi scurtmetraje de comedie dar şi spectacole de teatru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A opta ediţie a Festivalului Internaţional de Film ”Comedy Cluj” începe vineri, când la cinematograful ”Florin Piersic” din Cluj-Napoca va fi proiectat lungmetrajul neozeelandez ”Hunt for the Wilderpeople”, care a câştigat opt premii la festivaluri internaţionale.

“Hunt for the Wilderpeople” este povestea unui băiat obraznic, cu pretenţii de rapper, şi a unui bătrân glumeţ care pleacă într-o călătorie de neuitat. Filmul este regizat de Taika Waititi, nominalizat, în 2005, la Oscar pentru scurtmetrajul “Two Cars, One Night”. Totodată, el a fost ales de Marvel să regizeze blockbusterul “Thor: Ragnarok”, aşteptat în cinematografe în 2017.

Festivalul se desfăşoară în perioada 21-30 octombrie, în cinematografele ”Florin Piersic”, ”Victoria”, ”Cinema City Iulius Mall”, ”Dacia” şi  la Teatrul Naţional Cluj-Napoca, unde vor fi proiectate aproximativ 150 de filme de comedie dar şi spectacole de teatru.

În competiţia pentru marele premiu al festivalului au intrat opt producţii din Arabia Saudită, Israel, Brazilia, Franţa, Italia, Germania, Filipine şi Spania, potrivit organizatorilor.

Totodată, în festival sunt prezente şi producţii româneşti. Vor fi premierele unor piese de teatru semnate de Radu Iacoban şi Bogdan Sărătean, dar vor rula şi filmele Sieranevada (regia Cristi Puiu), Inimi cicatrizate (regia Radu Jude) şi Afacerea Est (regia Igor Cobileanski).

De asemenea, actorul Răzvan Vasilescu va primi Premiul de Excelenţă al ”Comedy Cluj 2016”. Trofeul îi va fi înmânat la Gala de închidere, sâmbătă, 29 octombrie, la Cinema ”Florin Piersic”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.