Filmul "Marocco" (titlul internaţional "Mikado") al regizorului Emanuel Pârvu a avut premiera mondială, marţi seară, la Festivalul de Film de la San Sebastian, în secţiunea New Directors.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul îi are în rolurile principale pe Şerban Pavlu, Ana Indricău şi Tudor Cucu-Dumitrescu, într-o poveste despre neîncredere şi gesturile cu intenţii bune care duc la consecinţe nefaste. Din distribuţie mai fac parte Crina Semciuc, Emilia Popescu, Tania Filip, Vlad Brumaru, Mihaela Sîrbu, Mirela Gorea şi copiii Amalia Constantinescu şi Sonia Stolea.

La sfârşitul proiecţiei la care au participat actorii din rolurile principale, regizorul, producătorul şi directorul de imagine, Silviu Stavilă, şi editorul de montaj, Dan Ştefan Pârlog, publicul a aplaudat mai multe minute, potrivit unui comunicat remis News.ro.

"O împlinire uriaşă. Un sentiment de plinătate, o bucurie imensă. Un lucru pe care ni l-au menţionat şi organizatorii - să ai atâtea aplauze şi să rămână peste 70% din sală la discuţia de după, asta înseamnă că le-a plăcut mult”, a transmis Emanuel Pârvu despre prima întâlnire cu publicul a filmului său.

"Mă aflu pentru a doua oară în selecţia festivalului de la San Sebastian şi regăsesc acelaşi public fantastic. Numeros (în ciuda restricţiilor), atent, empatic şi curios. Este un sentiment fantastic să ai premiera mondială în fata unor oameni atât de pasionaţi de cinema", a spus Şerban Pavlu după vizionare. 

Tudor Cucu-Dumitrescu a afirmat: "A fost spectaculos, iar publicul a reacţionat foarte bine la film. Au stat cu sufletul la gură alături de noi, iar la aplauze a fost de-a dreptul emoţionant. Când am ieşit de la film ploua torenţial. A rămas toată lumea în foaier. A fost foarte drăguţ”. 

Ana Indricău, emoţionată de primirea filmului, a completat: "Am avut parte de o atmosferă foarte caldă şi m-am simţit foarte bine. Sunt foarte recunoscătoare pentru faptul că am avut ocazia să particip cu primul meu rol într-un lungmetraj la un festival atât de mare. Cu siguranţă a fost una dintre cele mai emoţionante şi frumoase experienţe din viaţa mea”.

Secţiunea New Directors a Festivalului de Film de la San Sebastian premiază producţiile regizorilor aflaţi la debut sau la cel de-al doilea film.

„Marocco” este cel de-al doilea lungmetraj al regizorului Emanuel Pârvu, primul film "Meda sau Partea nu prea fericită a lucrurilor" (2017) fiind răsplătit la Festivalul de Film de la Sarajevo cu premiile pentru cel mai bun regizor şi cel mai bun actor în rol principal (Şerban Pavlu).

"Marocco s-a întâlnit aseară cu primii săi spectatori într-o sală de cinema. Suntem foarte recunoscători că acest lucru s-a întâmplat la Festivalul de la San Sebastian, filmul pleacă de acum în călătoria lui către public, pe care ne-o putem doar imagina ca fiind una lungă şi consistentă. Probabil că aşa emoţii ca aseară, înainte şi după proiecţie, vom mai avea la premiera românească a filmului", spune Miruna Berescu, producătorul filmului.

Scenariul filmului este semnat de Alexandru Popa şi Emanuel Pârvu, filmul este produs de Miruna Berescu (prin FAMart) şi co-produs de Jordi Niubo, Teodor Mirea şi Bogdan George Apetri.

"Marocco/ Mikado" este produs cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi realizat în colaborare cu Televiziunea Română, în co-producţie cu i/o post Cehia, Natura Party, The East Company Productions, FAMart Films Production şi distribuit de Wide International.

"Marocco" va putea fi văzut în cinematografele din România în această toamnă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.