Filmul „Joacă-te cu focul/ Joueurs”, prezentat anul trecut în Quinzaine des Réalisateurs, secţiune paralelă a Festivalului de la Cannes, va rula de vineri în cinematografele româneşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pelicula reprezintă debutul în lungmetraj al regizoarei franceze Marie Monge, îi are în rolurile principale pe Stacy Martin („Nymphomaniac”, „Le Redoutable” şi Vox Lux”) şi Tahar Rahim („Un prophète”).

Când Ella (Stacy Martin) îl întâlneşte pe Abel (Tahar Rahim), viaţa ei se schimbă radical. Îndrăgostită, tânăra descoperă Parisul subteran, cosmopolit, al jocurilor de noroc. Începută dintr-un pariu, relaţia lor se va transforma într-o pasiune devoratoare.

„M-au fascinat tot timpul jucătorii de poker, dualitatea şi raportarea lor foarte intensă la viaţă, felul de a pune cărţile pe masă, de a se lăsa în voia norocului. Mi se părea în acelaşi timp nebunesc, dar şi aventuros, intens. Aceştia sunt oameni cu enorm de multe resurse, sarcasm, inteligenţă, curiozitate, cu un fel de a fi cameleonic. În acelaşi timp, vorbim despre oameni complet dezechilibraţi şi incapabili să ducă o viaţă normală, nemulţumiţi de ei înşişi, dar foarte sensibili şi profunzi. Acestea sunt motivele care au stat la baza deciziei mele de a face filmul”, spune regizoarea Marie Monge.

Lungmetrajul a avut premiera la Festivalul Filmului Francez, la care Monge a participat la proiecţiile de la Timişoara şi Bucureşti.

„Joueurs” este distribuit în România de Transilvania Film.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.