Filmul "Cold War", de Pawel Pawlikowski, despre o poveste de dragoste tulburătoare din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, care a fost recompensat deja la Cannes pentru scenariu, a primit sâmbătă Leul de Aur la Festivalul de Film de la Gdynia, în Polonia, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmat în alb şi negru, filmul marchează anul acesta întoarcerea în forţă a regizorului filmului "Ida", premiat cu Oscar pentru "cel mai bun film străin" în 2015. 

"Iubit de critici, dar şi de public, "Cold War" este considerat un favorit al Oscarurilor pentru film străin încă dinainte ca filmul să fi fost nominalizat oficial de Polonia în această cursă, potrivit The Guardian. "Una dintre cele mai colorate experienţe pe care le vei vedea vreodată alb-negru", scrie revista Time Out despre film.

Pelicula va putea fi vizionată în cadrul festivalului Les Films de Cannes à Bucarest (19 - 28 octombrie).

Premiul publicului şi cel al presei a fost atribuit filmului "Kler", de Wojciech Smarzowski, un film anticlerical care a suscitat o amplă controversă chiar înainte de lansarea în sălile de cinema, prevăzută vineri în Polonia, o ţară cu o populaţie majoritar catolică în care Biserica joacă un rol important în viaţa socială şi politică. 

Înaintea galei, filmului care denunţă aviditatea şi pedofilia din cadrul Bisericii poloneze i-a fost refuzat de un post de radio public premiul acordat în mod tradiţional celei mai aplaudate pelicule de către public. 

Motivarea pentru această decizie din partea postulului de radio a fost: probleme tehnice "privind măsurarea duratei aplauzelor". 

Premiul Leul de Platină pentru întreaga carieră a fost acordat regizorului, scenaristului şi actorului Jerzy Skolimowski, autor în special al filmelor "Four Nights with Anna" (2008), "Essential Killing", care a fost recompensat la Festivalul de Film de la Veneţia în 2010 şi "11 Minutes" (2015).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.