Filmul ”Blind”, regizat de Michael Mailer, a fost criticat de o organizaţie care apără drepturile persoanelor cu dizabilităţi pentru distribuirea lui Alec Baldwin în rolul principal, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmul spune povestea unui scriitor care îşi pierde vederea în urma unui accident de maşină.

The Ruderman Family Foundation, recunoscută pentru intervenţiile în favoarea distribuirii în filme a actorilor cu dizabilităţi, a acuzat realizatorii filmului pentru că au ales un actor în ”formă perfectă” pentru acest rol.

”Alec Baldwin în «Blind» este cel mai recent exemplu de tratare a dizabilităţii drept un costum. Nu mai găsim acceptabil ca actori albi să portretizeze personaje de culoare. Dizabilitatea ca deghizare trebuie să devină inacceptabilă”, a spus Jay Ruderman, preşedintele fundaţiei, într-un comunicat.

Trailerul pentru ”Blind” a fost lansat miercuri. În film joacă şi Demi Moore. Ea interpretează rolul celei care îl îngrijeşte pe personajul judecat de Baldwin. Cei doi încep o relaţie, iar femeia va trebui să aleagă între soţul său şi personajul lui Baldwin.

Filmul este programat să fie lansat în cinematografe pe 14 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.