Filmul „Arest”, al doilea lungmetraj regizat de Andrei Cohn, va avea premiera internaţională în competiţia East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea de-a 54-a ediţie a festivalului va avea loc între 28 iunie şi 6 iulie.

„Mă bucur mult să film selectaţi la Karlovy Vary şi sunt emoţionat să văd cum va fi primit filmul de publicul local care a trecut şi el prin comunism”, a transmis Andrei Cohn într-un comunicat.

Prima proiecţie de la Karlovy Vary este programată pentru 2 iulie, iar „Arest” va putea fi văzut în premieră naţională la TIFF, pe 7 şi 8 iunie, în cadrul Zilelor Filmului Românesc.

Filmul „Arest” este al doilea lungmetraj al regizorului Andrei Cohn, cunoscut publicului pentru „Acasă la tata”, lansat în 2015, şi relatează întâmplările prin care trece arhitectul Dinu Neagu în august 1983 când, aflându-se împreună cu soţia şi cei doi copii pe o plajă de nudişti din apropierea unei zone industriale, este luat de doi securişti la Bucureşti pentru a da o declaraţie. Povestea continuă în arestul miliţiei, unde Neagu este închis în aceeaşi cameră cu Vali, deţinut de drept comun, folosit ca torţionar de Securitate în schimbul unor favoruri.

Din distribuţia filmului fac parte Alexandru Papadopol (Dinu Neagu) şi Iulian Postelnicu (Vali), András Hatházi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociş şi Marian Alexoaia.

Scenariul este semnat de Andrei Cohn şi Alexandru Negoescu, imaginea - de Andrei Butică, iar producătorul filmului este Anca Puiu.

Realizat cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi al Societăţii Române de Televiziune, filmul este produs de Mandragora şi distribuit în România de Iadasarecasa.

Lungmetrajul va fi lansat în cinematografele româneşti în toamna acestui an.

În competiţia de la Karlovy Vary au mai fost selectate filme din Slovacia, Kosovo, Ucraina, Serbia, Cehia şi Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.