HBO Europe a început filmările la miniseria thriller "Hackerville" în Timişoara, aceasta fiind prima coproducţie internaţională a reţelei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acest film va pune România pe harta internaţională a dramelor de televiziune", a spus co-creatorul şi producătorul executiv Joerg Winger (“Deutschland 83”), citat de Variety. El a adăugat că a fost încântat de locaţie "un loc dinamic şi plin de culoare cu o istorie şi un prezent neexplorate". 

Proiectul "a fost creat într-un proces multicultural, cu un aport de talent românesc", a mai spus Winger, muzica fiind o componentă-cheie, aşa cuma fost şi la  "Deutschland 83". 

Miniseria originală în şase părţi "Hackerville", despre o reţea de hackeri şi anchetatorii care le sunt pe urme, coprodusă cu TNT Serie, a fost creată de Ralph Martin şi Winger pentru UFA Fiction, şi va fi produsă de Cristian Mungiu (“4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile”) şi Tudor Reu prin Mobra Films.

Colaborarea româno-germană include "scris, filmat - inclusiv locurile noastre de filmare - regie şi actori, chiar până la post-producţie". 

"Oraşul Timişoara este el însuşi un platou de filmare minunat, un mix arhitectural austro-ungar cu cartierele comuniste, situri industriale, râul şi podurile sale", a spus Reu. "Locaţiile noastre de filmare reflectă melanjul de vechi cu nou şi include zone cu picturi urbane, graffiti, un sat abandonat, o rafinărie funcţională, căi ferate şi internet cafe-ul unde tinerele personaje se adună". 

Filmările sunt în curs la Timişoara, oraşul care oferă principalele imagini, şi vor continua şi la Bucureşti şi Frankfurt.

Din distribuţia fac parte Anna Schumacher (“That Trip We Took with Dad”), Andi Vasluianu (“Of Snails and Men”) şi Voicu Dumitraş.

Igor Cobileanski şi Anca Miruna Lăzărescu regizează miniseria după scenarii scrise de Laurenţiu Rusescu, Daniel Sandu, Ralph Martin şi Steve Bailie.

Unul dintre personajele principale este Lisa Metz, poliţist care investighează infracţiuni informatice, din Germania, a cărei familie a părăsit România în urmă cu 30 de ani. 

HBO Europe va prezenta miniseria în Europa Centrală, Scandinavia şi Spania, în timp ce TNT Serie, în Germania, Austria şi Elveţia.

Turner International se va ocupa de vânzarea producţiei în afara teritoriilor HBO Europe şi Statele Unite.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.