Festivalul Making Waves: New Romanian Cinema, ajuns la a 11-a ediţie, va avea loc între 1 şi 8 decembrie, la New York, iar printre invitaţi se află actorii Vlad Ivanov şi Maria Drăguş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiecţiile vor avea loc la Jacob Burns Film Center, iar ţara invitată este Polonia, potrivit makingwaves.filmetc.org.

Filmul ”Bacalaureat”, pentru care Cristian Mungiu a primit trofeul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes 2016, va deschide evenimentul, în timp ce lungmetrajul ”United States of Love”, de Tomasz Wasilewski, premiat cu Ursul de Argint la Berlinala 2016, este proiectat în festival, în premieră la New York. 

Între peliculele care vor rula la Jacob Burns Film Center se numără ”Ilegitim”, de Adrian Sitaru, premiată cu C.I.C.A.E. la Berlinala 2016, ”Inimi cicatrizate”, de Radu Jude, care a câştigat premiul special al juriului la Festivalul de Film de la Locarno, ”Sieranevada”, de Cristi Puiu, premiată la Chicago Film Festival, ”Două lozuri”, de Paul Negoescu, care a primit o menţiune specială la Festivalul de Film de la Zürich, şi ”Câini”, de Bogdan Mirică, nominalizat la European Discovery 2016, la Premiile Academiei Europene de Film, şi câştigător al premiului FIPRESCI la Festivalul de la Cannes 2016.

 

În plus, vor fi prezentate la New York documentarul ”Cinema, mon amour”, de Alexandru Belc, şi scurtmetrajul ”O noapte în Tokoriki”, de Roxana Stroe.

Invitaţii ediţiei de anul acesta a festivalului iniţiat în 2006 de Corina Şuteu, actual ministru al Culturii, sunt actorii Vlad Ivanov (”Câini” şi ”Bacalaureat”), Maria Drăguş (”Bacalaureat”), Alina Grigore şi Robi Urs (”Ilegitim”) şi Julia Kijowska (”United States of Love”).

Directorul artistic al festivalului este Mihai Chirilov, iar Oana Radu este manager.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.